Dzięki za tyle informacji , teraz juz wiem ze tak musi byc , faktycznie temperatura oscyluje w granicach 99stopni w miesice , ja chłodnice mam nową i nie mam klimy więc jest czysta

, kupiłem zamiennik valeo 883863 jest trochę inny niz orginał ( za to tanszy 3 razy

bo zamiennik kosztował mnie 420zł a orginał 1200zł ) jezeli się porówna valeo zamiennik jest deko mniejszy i trzeba 2 patenty opracować aby przymocowac , chłodnice było cięzko znaleźć , aby się wydawało ze silnik 2,3NG niegdys był najpopularniejszym w C3 cygarach , cuope , C4 itp. w kazdym sklepie gadali co innego . Dzięki forum audi klub Polska dowiedziałem się czego szukać i jak zamontować i czy będzie dobrze , no i jest hehe. Chłodnica jest jak narazie spoko mam ja 4 miechy i te temperatury co były w lipcu wytrzymała bez problemu ani jednego wycieku czy tez zagotowanai wody , tylko ten wentylator napiera czesto i szybko dochodzi do temperatury górnej po 10min jazdy w miescie , dziwne ale chyba tak musi byc jak piszecie ze macie podobne przypadki tylko czy to zdrowe dla silnika ??? dzięki za rade i jak by ktos kiedys miał problem z takim silnikiem i coupe to moj gg 2250937 moze cos podpowiem , aha i moze wiecie gdzie kupic przeguby z całą osią , dobre uzywki najlepiej bo nowe po 190zł jeden a na osce są 2 sztuki więc komplet znów sporo by mnie kosztował , aj te Audi moze i ładne ale kosztowne również są , pozdrawiam