Witam wszystkich.
Stałem się posiadaczem A4. Jest to moje pierwsze AUDI więc pewnych rzeczy nie wiem i chciałbym się Was poradzić.
1.
Więc mam dość spory luz w skrzyni. Bardzo odczuwalne podczas jazdy, ponieważ przy zwolnieniu pedału gazu czy ponownym jego wciśnięciu są spore szarpnięcia. Dokuczliwe jest też wtedy, gdy puszczam sprzęgło przy każdej zmianie biegów lub ruszaniu. Wtedy to nawet słychać na zewnątrz lekki stuk w skrzyni. To na pewno to, bo jak podniosę np. lewe koło na lewarku, wrzucę bieg i próbuję przekręcić kołem to wtedy mam możliwość obracania o 1/4 obrotu w każdą stronę aż wszystko sie zazębi. Olej w skrzyni jest.

I teraz pytanie. Da się to jakoś zlikwidować? Po stronie półosi są dekielki. Może tam coś się reguluje jak w maglownicy? Może jakieś podkładki dystansowe można podłożyć, żeby koła zębate docisnąć? Chciałbym to zrobic nawet na jakiś czas, żeby chociaż trochę fura zarobiła na siebie.
2.
Jak zapalam samochód to w momencie załapania silnika zatrzęsię samochodem i słychać taki głuchy, przytłumiony stuk. Czy to któraś poduszka nawala? Jak sprawdzić poduchy? Silnik delikatnie się rusza przy dawaniu gazu ale to chyba normalne?
3.
Można jakoś sprawdzić, czy przewody zapłonowe są dobre? Te co mam wyglądają jak nówki ale silnik delikatnie drży, nierówno pracuje i jest to lekko odczuwalne w środku. Wymieniłbym świece ale tanie też one nie są (prawie stówa

), a nie chciałbym niepotrzebnych elementów wymieniać. Świece również dobrze wyglądają.
Za wszystkie sugestie i rady z góry dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie.