seb-k napisał(a):
Przejżałem dane w AKP i z tego co widzę spalanie w 1.8T jest niższe niż w 1.8 - ??? Może pomysleć o 1.8T bez quattro, delikatnie zejdę na spalaniu, radocha będzie większa a zimie nie będę musiał stać kilku minut aż się nagrzeje.
Dorzucę jeszcze uwagę, "seb-k" - zaczynasz rozpatrywać kupno używanej Audi jakbyś miał do wyboru wszystkie modele z różnymi wersjami silnikowymi w zasięgu ręki, jak jeszcze zaczniesz rozpatrywać jakie wyposażenie Ci potrzebne i tego szukać to się zupełnie zaplączesz i nie kupisz NIC, samochodów jest od cholery na rynku ale dobrych aut znacznie mniej.
Sam się zapierałem że następna Audi to będzie 2,5 TDI, nigdy więcej 1,9 TDI - no i kupiłem kolejne 1,9 TDI (ale 110 KM) i jestem zadowolony (na razie). Jedyny plus jaki wyniesiesz z tej dyskusji i przeglądania archiwów to wiedza czego szukać a czego raczej unikać, a w praktyce następna Twoja Audi będzie zakupem "kompromisem" między tym co Ci się wymarzyło a tym co jest dostępne i na co Cię stać.
Życzę powodzenia w szukaniu i obyś nie "wtopił", jest takie powiedzenie "lepsze jest wrogiem dobrego" - (idę o zakład że kupisz nie to co sobie założysz
)