.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 13:30:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Deska z kasety
PostNapisane: 19.lip.2004 21:54:10 
Użytkownik

Witam. Mam cygarko 87r Niedawno postanowilem odmlodzic moja niunie i nabylem dla niej deske z kasety, czy ma ktos opis wyprowadzen nowych zegarow?? tylko taki konkretny , najlepiej tak jak jest to opisane w ksiazce Etzolda ale dotyczy niestety tylko starej deski. A co powinienem zrobic z recznym?? nie przygladalem sie dokladnie ale stary jest na srodku a nowy bardziej w bok a niestety w komplecie nie bylo dzwigni ani jej mocowania

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2004 22:14:30 
Użytkownik

No to wpadłeś po uszy. Oby w połowie wymiany nie odechciało ci się tego robić. Po krótce opiszę co jest do rezania. Licznik nie będzie działał bo trzeba impulsator do skrzyni włożyć i zastąpić linkę. Z elektryką ciężko dojść do ładu szczególnie przy sterowaniach na konsoli środkowej ale w zegarach też jest kupa do rezania, bo np. potem świeci się ciśnienie oleju jak włączysz długie światła :) . Musisz jeszcze wymienić stacyjkę bo będzie wystawać z 8cm poza deskę. Ręczny najprościej przespawać na bok ale i tak do końca nie będzie pasować bo inna długość rączki więc można wyciąć nowy otwór z boku i wstawić ręczny od kasety. I jeszcze boczki na drzwi nie bardzo pasują do nowej deski bo mają inne kształty wykończenia. Co do tunelu środkowego przy hamulcu ręcznym to jeszcze nie wejdzie dopóki nie zrobisz czegoś z regulacją fotela pasażera (pokrętło przeszkadza). Ale mimo wszystko życzę Ci powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2004 22:49:31 
Użytkownik

Kaczor napisał(a):
No to wpadłeś po uszy. Oby w połowie wymiany nie odechciało ci się tego robić. Po krótce opiszę co jest do rezania. Licznik nie będzie działał bo trzeba impulsator do skrzyni włożyć i zastąpić linkę. Z elektryką ciężko dojść do ładu szczególnie przy sterowaniach na konsoli środkowej ale w zegarach też jest kupa do rezania, bo np. potem świeci się ciśnienie oleju jak włączysz długie światła :) . Musisz jeszcze wymienić stacyjkę bo będzie wystawać z 8cm poza deskę. Ręczny najprościej przespawać na bok ale i tak do końca nie będzie pasować bo inna długość rączki więc można wyciąć nowy otwór z boku i wstawić ręczny od kasety. I jeszcze boczki na drzwi nie bardzo pasują do nowej deski bo mają inne kształty wykończenia. Co do tunelu środkowego przy hamulcu ręcznym to jeszcze nie wejdzie dopóki nie zrobisz czegoś z regulacją fotela pasażera (pokrętło przeszkadza). Ale mimo wszystko życzę Ci powodzenia.
mysle ze nie jest az tak zle, na razie czuje jakbym wpadl tylko po kolana....Z licznikiem nie ma problemu bo przy okazji wymienie tez skrzynie ktora juz troche czeka w piwnicy, sterowanie konsoli srodkowej mnie nie przeraza bo to tylko podgrzewanie szyby i przeciwmgly z ogrzewaniem zaden problem bo w moje niuni mam klimatronik i ta nowa tez jest od klimatronika, stacyjke zamierzam zastapic karta chipowa (mam kolege ktory produkuje takie wynalazki- podobno bedzie to tansze od nowej stacyjki) boczki w drzwiach to tez nie problem bo mam juz nowe i czekam tylko jeszcze na drzwi od nich(4szt za200zl haha) a co do foteli to musze niestety z powrotem zamienic oparcia bo obydwa pokretla mam teraz od srodka a powinny byc na zewnatrz, jedynie gniazda zapinania pasow musze troche do gory pociagnac. powazne zmartwienie to jak pisalem wczesniej - zegary, sa zupelnie inne wtyczki i nie mam pojecia co do czego no i wyrezanie recznego ale teraz juz wiem ze najlatwiej zalatwic dzwignie z kasety, a wiec jezeli ktos ma taka rozpiske stykow to bardzo prosze o info, pozdrawiam wszystkich mlodych konstruktorow!!

Tytuł:
PostNapisane: 20.lip.2004 09:12:42 
Klubowicz

Jeszcze jedna istotna zmiana, inne są uchwyty na bokach do deski rozdzielczej, te od nowych są szersze o ile pamiętam, także jakieś spawanko/nitowanie konieczne żeby porządnie tą nową przymocować...

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł: Re: Deska z kasety
PostNapisane: 20.lip.2004 11:14:33 
Użytkownik

Wojtas napisał(a):
...jest to opisane w ksiazce Etzolda ale dotyczy niestety tylko starej deski. ...

w schematach elektrycznych na końcu książki są rozpisane piny w poszczególnych kostkach podłącznych do talicy wskaźników ;)

C4 2.8 AAH [2003-2006]

Tytuł:
PostNapisane: 20.lip.2004 17:36:32 
Użytkownik

Sprinter napisał(a):
Jeszcze jedna istotna zmiana, inne są uchwyty na bokach do deski rozdzielczej, te od nowych są szersze o ile pamiętam, także jakieś spawanko/nitowanie konieczne żeby porządnie tą nową przymocować...

Nie trzeba nic kombinować bo otwory w nowej desce trafiają na blachę którą tylko wystarczy przewiercić. A stare otwory są i tak zasłonięte.

Tytuł: Re: Deska z kasety
PostNapisane: 20.lip.2004 17:53:59 
Użytkownik

Audista napisał(a):
Wojtas napisał(a):
...jest to opisane w ksiazce Etzolda ale dotyczy niestety tylko starej deski. ...

w schematach elektrycznych na końcu książki są rozpisane piny w poszczególnych kostkach podłącznych do talicy wskaźników ;)

wiem o tym, ale w mojej kserokopii zrobionej z trzeciej kserokopii widac tylko tyle ze mozna sie domyslac ze to schemat elektryczny a nie znam nikogo kto posiada oryginal lub czytelna kopie

Tytuł:
PostNapisane: 21.lip.2004 20:19:53 
Użytkownik

Auto: audi v8
porozmawiaj z kolega forestem , on kiedys takie cos zrobil..... powodzienia

Tytuł: Gadalem z Forestem
PostNapisane: 10.paź.2004 15:02:29 
Użytkownik

Ale on juz zagubil od tamtego czasu te notatki :/ Ja mam dokladnie taki sam problem jak Wojtas i probujemy juz jakis czas go rozwjazac... Te cholerne zegary, mam caly srodek od "kasety" lacznie z siedzeniami i z recznym i z wszystkimi elementami z drzwi, poprostu all ale boje sie elektryki cholera. Nie wiem jak podlaczyc swiatla przeciwmgielne, halogeny, ogrzewanie szyby, no i ja jeszcze bede wszczepial silniczki z orginalna wjazka do regulacji swiatel, ale dalej mnie liczniki trzymaja :-( Boje sie ze moge cos zjarac jak zaczne na czuja to robic. A i jeszcze jedno, czy liczniki od C4 sa takie same jak od kasety, bo napewno od V8 sie roznia i to dosc mocno nie tylko mocowaniami ale tez wymiarami.

Pozdro, mAlIbOr

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2004 15:30:58 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
C4 i cygaro elektrycznie jest to samo ... a obudowa licznika rozni sie tylko w miejscu gdze lacza sie dodatkowe zegaty z licznikiem glownym

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2004 12:39:23 
Użytkownik

poniżej macie schematy elektryczne 5000 - 87 rok i 200 - 90 rok
http://www.autolib.diakom.ru:8001/CARS2/index.html

Nie bac sie elektryki tylko rezac ;) .
Jak był klimatronic wcześniej to tym bardziej łatwo będzie.
Ja już prawie skonczyłem, ale robilem rok :D

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2004 12:43:17 
Użytkownik

a jak to przeczytacie to będziecie lepsi od serwisu ;)

http://www.sjmautotechnik.com/trouble_s ... ouble.html

Ja przynajmniej czuje sie juz specjalistą od elektryki w A200 :D

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2004 16:58:05 
Użytkownik

GrzesiekP napisał(a):
a jak to przeczytacie to będziecie lepsi od serwisu ;)

http://www.sjmautotechnik.com/trouble_s ... ouble.html

Ja przynajmniej czuje sie juz specjalistą od elektryki w A200 :D

Czekałem aż si ypowiesz w tym poscie ;) NIe da isę ukryć - gość z zapałem to wyrezałale parę razy był bliski rezygnacji

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2004 13:04:03 
Użytkownik

Nie wiem jak to wyjdzie wszystko z tym przekladaniem bo narazie to musimy skonczyc furaka kumpla. Pozniej podesle Wam jakies glebsze relacje z tego tematu. Marazie powiem tak, jest to Audi 100 89' z silnikiem 2.0 TD + ic, przemalowany zostal na czarna perelke i caly srodek wpychamy od V8 :D Tu to jest troszke rzezbienia, nie powiem, wiecej niz myslelismy :diabel: Ale jak to wszystko wyjdzie to napewno bedziemy przyjezdzac do was na spoty co tygodniwe, ja moze Was nawiedze za tydzien w srode, zobaczymy jak to wyjdzie ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1