.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.maja.2025 00:07:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z błędem w check system
PostNapisane: 12.paź.2004 01:56:39 
Użytkownik

Mam takie pytanie do Was, czy wsrod nas jest ktos kto sie bawi w takie rzeczy jak usowanie bledow z check system?? Tzn. sprawa wyglada tak, jakis czas temu, jak bylo jeszcze cieplo, nagle pojawilo mi sie info o plynie chlodzacym, czyli temperatura silnika mozna tak lepiej powiedziec. Myslalem ze moze plynu zamalo ale tego dolalem i nadal to samo, zrobilem na krotko kabelki od czujnika w zbiorniczku i nic. Nio to zagladam do instrukcji a tam ze moge to usunac podlaczajac kabelek diagnostyczny w servisie V.A.G :] Co mi sie zabardzo nie podoba dlatego zastanawiam sie czy ktos z Was bawi sie czyms takim hobbystycznie i bylby w stanie podlaczyc sie do mojej niuni i zobaczyc skad ten blad sie wziol. Dodam ze wszystko bangla jak nalezy, ale troszke mi plynu ubywa w zbiorniczku, ale to ciezko okreslic ile bo to w skali miesiecznej, myslicie ze tu jest jakis czujnik i to uszczelka pod glowica strzelila??

Z gory dzieki za info
Pozdrawiam

EDIT: ortografia w tytule... nie mogłem...

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2004 08:17:04 
Użytkownik

Check system, po usunięciu usterki sam powraca do normalnego trybu. sprawdźdobrze kabelki od czujnika do deski, oraz sam element check systemu. Pojawiaja siem tam zimne luty, co wprowadza czaesem właśnie takie zakłócenia.

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2004 09:26:47 
Klubowicz

Jak dla mnie to czujnik jest walnięty - odepnij od niego przewód to sam zobaczysz czy nie zniknie...

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2004 12:55:23 
Użytkownik

Czy mowisz o tym czujniku ktory siedzi w zbiorniczku. Jesli tak to zdawalo by sie sadzic ze to czujnik na zwieranie, wiec jesli mu podlaczylem na krotko kabel to powinno imitowac mu ze jest wszystko okej, chyba ze myslimy o innym czujniku. A no i jeszcze jedno pytanie, gdzie tu jest termostat, glupie pytanie ale nie wiem czy go dobrze lokalizuje. Jaka moze byc cena termostatu??

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1