.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 17.maja.2025 00:28:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A4 Avant 1.9TDI 110PS/81KW - Prosilbym o porade...
PostNapisane: 29.wrz.2004 09:32:39 
Użytkownik

Witam,

W Niedziele jade kupic Audi A4 Avant 1.9TDI 110PS 1998, klimatronic, abs, elektryczne szyby itd itd ale to nie o tym mi tu pisac..

Moje pytanie jest takie ze to Auto jest po malym wypadku, nie ma duzo bo mozna normalnie nim jezdzic.. ( tylko blaha ) jest uderzony w prawy bok jesli patrzac od srodka... czyli strona pasazera , do wymiany Lampa, blotnik, przedni zderzak i maska.. nie wyglada to zle ale wymienic trzeba, jest jeszcze to ze swieci sie kontrolka AIRBAG ale poduszek nie wywalilo... bo chyba za male uderzenie bylo.. Silnik i chlodnica sa nie naruszone..
Wiec tak na co mam szczegolnie patrzec przy kupnie Auta? Auto ma 134Tkm , drugi wlasciciel i jest w Niemczech rok to 05.98, wedlug Scheckheft (ksiazeczka Serwisowa) wszystko bylo robione przy VW... wymiana paskow , oleju itd.. , nie chcialbym kupic jakiegos padlaka..., wiem jeszcze ze pierwszy wlasciciel byl kierownikiem w VW a drugi to jakis kierownik w kancelarii prawniczej.. no i troche stuknol i odrazu chce sprzedac... jeszcze to ze w srodku wyglada jak nowka.. , no i oprocz tego wypadku to Autko sie prezentuje bardzo dobrze , zadnych rys czy wgniecien...

Prosilbym o odpowiedz na co szczegolnie zwrocic uwage..

Pozdrowienia

Simo

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2004 09:38:22 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
jak sie nie znasz na autach az tak ze tu pytasz to koniecznie zabierz ze soba kogos kto sie na tym zna .... najlepiej blacharza ktory bedzie ci to robil .... kupic cos to nie problem .... ale pozniej to naprawic i jeszcze tym jezdzic ....

p.s.
witam nowego, jest forum newbe , tam sie witamy jak jestesmy tu pierwszy raz , u gory masz profil i tam dopisujemy wszystko co wiemy o sobie a jest gdzie wpisac ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2004 09:45:12 
Użytkownik

Zapnij VAGa i sprawdz dlaczego sie te lamby od airbagow swieca ...

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2004 09:51:19 
Użytkownik

Czesc,

Nie ze sie nie znam.. ( Wymienialem silnik w Corsie :P ) i ogolnie wydech itd tez wiec moze troche pojecia mam.. rozkladalem to i owo.. i po zlozeniu dziala do dzisiaj :) Blacharz ogladal fotki i mowil ze jest ok, ale nie o to mi szczegolnie chodzi, a mianowicie o AIRBAG ze kontrolka swieci, pozniej na co zwrocic uwage najbardziej ? Moze by jakies porady a nie ze mam sie wzrocic z tym do blacharza bo on ze mna nie pojedzie, mam do auta 550km w jedna strone.. Jade z kolega tez Audikiem :)

Moze sa jakies specjalne sposoby na zauwazenie usterki itp? odpalenie silnika, stuki itd?

Pozdrowienia

Simo

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2004 09:55:36 
Moderator

jezeli odpala i po nagrzaniu silnika nic si enei dzieje to silnik powinien byc OK , sprawdz oczywiscie plyny czy sa , olej , wszystkie numery, jak jest mozliwosc to si enim przejedz szybciej , po autobahnie na przyklad i zobacz czy nie sciaga itepe ... bo na kwestie estetyczne czyli spasowanie blach i innych to chyba nie ma co patrzec skoro jest walony ... targuj tylko dobrze coby Ci kaski na naprawy starczylo ... no i jak masz mozliwosc to tak jak Mq pisz e, zabierz VAGa lub cos zeby sie podpiac pod auto i sprawdz wszystkie bledy jakie siedza w komputerze

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2004 10:02:22 
Użytkownik

VAG? :> Co to jest?, hmm Notebook mam wiec normalnie by nie bylo problemu ale co bym do niego potrzebowal i gdzie to kupic?

Cene juz mam ustalona...

Pozdrowienia

Simo

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2004 10:06:38 
Użytkownik

potrzebujesz jeszcze interfejs i oprogramowanie np:
http://obd2.pl/obd2/index.php
tu mozesz sobie kupic interfejs i sciagnac soft. Poza tym jeszcze musisz wiedziec co informacje jakie dostaniesz od komputera znacza. O ile znaczna czesc jest w miare oczywista to do interpretacji innych przyda Ci sie ELSA.

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2004 10:06:55 
Moderator

VAG jest to intefejs komunikacyjny sluzacy do komunikacji z elektronika pokladowa samochodu ... a jezeli masz zwyklego PCta to potrzebujesz program i kabelek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1