.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 14:06:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: audi 80 r85
PostNapisane: 03.paź.2004 21:25:24 
Użytkownik

Prosze o pomoc chce kupic audiczke i trafia mi sie jedna ale mam watpliwosci sprzedawca podaje w parametrach ze silnik bardzo mocny ok 100km ze zawory hydrauliczne i gaznik 2e czy w takim ukladzie jest mozliwe uzyskanie mocy ok 100km i twierdzi ze jechal nim na autostradzie w niemczech ok 190 km /godz i mogl jeszcze wiecej ale auto za lekkie i rzucalo juz cos mi sie wydaje ze gosc mnie nabiera nie jestem fachowcem ale na chlopski rozum na wtrysku to jeszcze ale na gazniku ja mam audiczke z 82 r 75 km i 140-150 to juz zadyszka i silnik po remoncie calosci i gora i dol ale oczywiscie na gazie ....podpowiedzcie czy gosc mnie nie zeni czy byly modele z takim silnikiem z r 85 tzn hydraulika bo moze to byc silnik od pasata i moze miec przebite numery a ja nie chce sie wkopac albo jezdzic ze strachem ...dzieki za pomoc.pzdr....pol026

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2004 21:30:41 
Użytkownik

w 85roku zaczeli montowac do wszystkich silnikow popychacze chydrauliczne, bez zmiany oznaczenia silnika. Silnik DS mial 90km i mial wlasnie gaznik 2E2 pierburga (elektroniczny gaznik). Niech poda ci numer silnika i bedzie wszystko jasne, bo na razie dla mnie to wlasnie DS i ma 90KM, a w 1985r mial na 100% hudraulike. Ja mialem taki z 84 i mial zwykle popychacz, a kolega ma przejsciowke tez DS i ma hydraulike.

PS. Od 1985 roku Audi robilo we wszystkich modelach ocynk.

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2004 22:29:07 
Użytkownik

90 konne silniki montowane w 85 to: DS, JV, JN
112 konne: MU, DZ, PV

Tytuł:
PostNapisane: 04.paź.2004 13:47:14 
Klubowicz

nawet jak silnik jest po przeszczepie to w takich rocznikach nie czepiają sie byle numery miał takie jak w dowodzie i spójrz z prawej strony od góry z boku na blok jaką ma pojemność wybitą 1,6 czy 1,8 są te cyferki tłoczone - w tych rocznikach są rózne kombinacje u mnie było 1,6 JN w dowodzie a faktycznie 1,8 po przeszczepie na hydraulice ( kanciak z `80 r.)

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1