Heh mialem to samo w mojej B4. Ten trzpien metalowy poprostu sie zlamal i zniszczyl mi kostke elektryczna, no bo on wchodzi w srodek tej kostki. Musialem kupic kostke elektryczna i wkladke stacyjki ktora jest razem z 2 kluczykami.
Nie radze tego trzpienia kleic bo jest niewielki a to metal lub aluminium chyba. Potem byloby to samo peknie . Jak kupowalem stacyjke z kluczami to podawalem mechanikom w sklepie rok prod. model auta i jaki mam silnik. Za calosc z montazem zaplacilem 168 zl

Mechanicy mowili mi, ze trzeba kolumne kierownicy wymontowac zeby dostac sie do stacyjki, a ja myslalem ze zrobie to sam. Nie wnikalem za bardzo jak to sie robi, a nie chcieli mi duzo na ten temat powiedziec (tajemnica zawodowa grr

Auto mialem zrobione na drugi dzien. W tym czasie co mi to padly jeszcze 3 inne stacyjki w roznych autach, a byl wtedy mocny upal na dworze i moze temperatura zrobila swoje. Strasznie mnie to wkurzylo, ze akurat mi to musialo sie zepsuc. No ale na pocieszenie powiem ze jak na 12 lat ciaglej intensywnej eksploatacji to jest nawet dobrze. Pozniej okazalo sie, ze ten stary kluczyk pasuje mi do tego nowego wkladu stacyjki, a mowili w sklepie ze nie bedzie pasowac.
Wklad elektryczny stacyjki
nr kodowy 14090 (najtansza wersja) 58,50 zl
Kostka wklad stacyjki + 2 klucze
nr kodowy 500 499 (najtansza wersja) 24,60 zl