.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 13:43:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z niskimi obrotami i spalaniem.
PostNapisane: 10.paź.2004 09:57:19 
Użytkownik

Witam
Wszystko zaczeło sie od klopotów ze wskaznikami temperatury i ilości benzyny. Po przeczytaniu rad na forum wyjołem zegary, przeczysciłem styki przy paliwomierzu i z nim jest O.K.
Niestety nie mam takich samych srubek przy wskazniku temperatury ( albo ich nie mogę znalezc).
Teraz wskaznik temperatury prawie wcale sie nie podnosi.
Do tego pokazały mi sie jeszcze 2 problemy i nie wiem czy nie ma to związku własnie z tym wskaznikiem.
1. Jak chodzi na ssaniu to jest O.K. jak sie troche juz nagrzeje obroty spadają i za chwile sie podnosza i znow spadają. Po kilku takich wachnięciach staja w miejscu ale jak tylko dodam minimalnie gazu i puszcze to gasnie silnik. Tak samo jak dluzej zostawie autko zapalone to tez potrafi samo zgasnąć.
2. Wg komputera strasznie podniosło mi sie spalanie z 10.5 srednio mam teraz 13.5 - 14.0 sredno.

Proszę fachowe siły z forum o pomoc :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2004 10:05:30 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
jakbys czytal forum uwazniej to znalazlbys rade na ten temat ktora brzmi:
- podlacz auto pod VAG lub inny komputer i odczytaj pamiec bledow
z domniemywan tego co moze byc przyczyna, jako ze za uslugi wrozbiarskie kasuje 50 pln za wrozbe :diabel:, wydaje mi sie ze moze to byc wina albo czujnika tempearatury , albo przeplywomierza albo sond lambda ....lub jakiejs nieszczelnosci w ukladzie dolotowym

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1