.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.maja.2025 14:21:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gdzie ucieka tyle płynu???
PostNapisane: 16.paź.2004 15:37:29 
Użytkownik

No własnie około 1 litr na 1000 km.Wszystko chyba sprawdziłem.
W kanale przy włączonym motorze wszystko oblukałem i nic nie widac,pompa wodna ok,przewody ok, chłodnica ok,do oleju nie idzie(nie ma masełka :peace: ) i na odwrót,zaden "dziwny" dym z tłumika nie leci , sruba od otpowietrzania nagrzewnicy ok gwint zawinięty tasmą teflonową niemcy coś kombinowali bo prawie gwinta nie było, szyba po nocy nie jest zaparowana dywaniki suche to chyba nagrzewnica ok.

Tak przy okazji jak go przywiozłem też było mało płynu dolałem wody i w droge,helmuty coś chyba kombinowali ze srodkami uszczelniającymi bo niezły syf był jak go płukałem(cały układ kilkanascie razy) w zbiorniczku był jakiś osad, maź(taka rdzawa) jest teraz zalany ARAL(19 zł/L) i nie zmienia koloru , jak był tak jest niebieski.

Ale się rozpisałem co jeszcze sprawdzić???

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2004 16:16:17 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
wymontuj chlodnice i daj do czyszczenia ... prawdopodobnie m,asz gdzies nieszczelnosc ale ze to jest element goracy to woda nie kapie tylko odparowywuje .... mozesz tez za pomoca specjalnego przyrzadu , wspompowac cisznienie do ukladu chlodzenia i wtedy patrzec ktoredy leci

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1