witam
dzisiaj w końcu znalazłem przyczyne dlaczego mam benzyne w filtrze powietrza (C4 2,0 AAD), mianowicie dostaje się ona tam przez uszkodzony rozdzielacz ciśnienie (postaram się jutro wstawić zdjęcia).
Rozdzielacz ciśnienia ma 4 węże: 2 do rozdzielacza wtrysku, jeden jako powrót do zbiornika paliwa i ostatni do filtra powietrza. myślełem że działa to w ten sposób że ciśnienie benzyny z rozdzielacza wtrysku jest tam zmniejszane do pewnej wartości a nadmiar wraca do zbiornika. rurka do filtra powietrza jest po to aby membrana, która tam pracuje pobierała "czystego" powietrza.
Tak myślałem do dzisiaj
dzisiaj okazało się że z tego węża do filtra powietrza cieknie benzynka. pomyślałem że przepuszcza membrana (pęknięta? rozpuszczona przez nasze wspaniałe paliwo

czy coś tam jeszcze). stwierdziłem że w taki razie założe tam wąż i zatkam go (wąż 25 cm aby było powietrze dla swobodniejszych ruchów membrany). tak też zrobiłem, jednak po chwili pompka paliwa ucichła (normalnie to mi troche hałasuje

). zdziwiłem się bardzo,

bo gdy ściągnołem ten wężyk było tam paliwo pod ciśnieniem, myślałem że powinno ono sobie powrócić do zbiornika a tu nic, powstało takie ciśnienie że prawie zablokowało pompe paliwa.
sprawdziłem powrót do zbiornika i wszystko Ok.
Wychodzi na to że muszę poszukać nowego regulatora ciśnienia.
później przyjdzie czas na "zabawe" z przepływomierzem i klapą spiętrzającą (regulacja lub wymiana), ale to w następnym odcinku
ps. orientuje się może ktoś czy w niedziele jest gielda w Gliwicach?
ps2. może ktoś sprawdzić czy pasuje regulator ciśnienia z silnika 2,3 oraz podać jaki numer powinien mieć regulator w silniku 2,0 AAD, 92 rok, C4
ps3. może ktoś ma zbędny regulator do takiego silnika?
pozdrawiam