.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.cze.2025 07:05:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przeróbka ABT(90) na ABK(115)???
PostNapisane: 19.lis.2004 12:50:18 
Użytkownik

Witam .Pytanko tak jak w temacie . Czy da rade zmienić ( czy jest to w ogóle opłacalne)samą głowice i układ wtryskowy w tym silniku. Przed zakupem autka nie byłem na tyle uświadomiony , że ma tylko 90 ps a teraz już mnie ściska w dołku jak sie przejade kolesia 2.3. (mi już wystarczy 115 ;) )
Prosze o wszelkie sugestie dotyczące tematu.
P.S. A może ktoś chce się zamienić? :)

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2004 13:32:30 
Użytkownik

pewnie ze sie da, wszystko sie da. Ale po co? Koszty sa ogromne. A roboty kupe. Jezeli chodzi o mechanike to jest duzo do zrobienia, bo cala gora, elektrycznie tez inna wiazka chodz mozna stara obciac przy kompie i zrobic nowe zlacze, trzeba dolozyc sygnaly od wtryskiwaczy, czyjnika polozenia kola zebatego, przeplywomierza i pare innych.
Musisz zeminic cala puszke filtra powietrza, kolektor ssacy. Roboty jest a jest i to nie na jeden czy dwa dni.
Ale i tak chyba nic z tego bo jest inna uszczelka pod glowice w ABK wiec chyba glowica cos nie zapasi.

Aby to sie oplacilo musisz miec prawie za grosze caly osprzet do ABK i duzo wolnego czasu. Tylko efekt nie bedzie wspolmierny do kosztow i czasu.

Sprzedaj i kup inne Audi, to chyba napisze kazdy na twoj pomysl.

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2004 18:48:45 
Użytkownik

Dokładnie ten temat był już poruszany i wnioski podobne jak u mariusza poszukaj w starszych postach.

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2004 01:07:19 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
MariuszD ma racje to jest nieoplacalne. Roznica miedzy 90 KM a 115 KM nie jest zbyt oszalamiajaca, ale jest zauwazalna m.in w zuzyciu paliwa w miescie. :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2004 09:53:47 
Użytkownik

Tak własnie myślałem ,że to bedzie raczej nie możliwe. Dziękuje za wasze komentarze na ten temat . Następna Audiczka napewna bedzie miała wiecej PS-ów.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1