dziadello napisał(a):
Po co podniesc osiagi?? Dobre pytanie!! Odpowiedz bedzie przydlugawa!!
rajdowcem niejestem!! wiec napewno nie przyda mi sie to na wyscigach - moze poprostu dla picu! nigdy o tym konkretnie nie myslalem po co!! Tak poprostu zachcianka!! no wiesz za duzo kasy!!!
Druga sprawa!! Bardzo polubilem moje audi i mam sentyment do aut w ktorych cos sam zrobilem!!! to jest chyba wazne!!!
A trzecia - hm chcialbym sie sprawdzic!!! czy mam na tyle wiedzy!!
i czy moje pomysly sa trafne!!
wiesz kwestia samozaspokojenia!!!
Lubie kombinacje!!!
Jezeli chodzi o tryb sportowy!! w lpg to tak ale jeszcze bardziej podkrecony!! mam majchera od tego!! wiec jaos wyszlo!!
Kolektory mam zamiar polerowac!! Narazie nie myslalem o ich przerobce!!! Wiem ze dobrze spolerowany kolektor przynosioa niewielkie efekty!!! zobaczymy!!!
Wszystko to tak czy siak kwestia prob i bledow!!!
A wracajac do osiagow!! to wlasciwie nie powiem bo jestem zadowolony z mojej audicy 190 leci a i nawet za niezlymi furkami potrafie sie ustawic i dotrzymac im kroku!!!!
Wiadomo ze nie jest to szczyt techniki ale poszalec sie da!!!
Tuninguje nie tylko to bo jeszce optycznie tez ja zmieniam!!! wiec nie licze na to ze bede mogl szalec!!!
zreszta od tego mam inne fury!!! Np peugota 607 z ubieglego roku ktory jest wlasnoscia mojego szefa a ja czesto jestem jego kierowca!!! Wiec malo kto do mnie podskakuje jak go porowadze!!!
To wszystko poprostu po to zeby sie zabawic!!!! A poniewaz jhestem zwolennikiem tego zeby zrobic cos samemu wiec sie bawie!!!
DZIADELLO - Krzysio Prawde Ci powie!!!!
Przejechalem Audi 80 1,8S z silnikiem PM ze 150 tkm.
Chesz podniesc osiagi w Aucie?
A wiec mozesz sobie zamontowac rurke bezposredniego wlotu powietrza, ktora bedzie prowadzic z dziurki w zdezaku do filtra powietrza. Poprawa mocy od 80 km/h - w teorii. W rzeczywistosci jedno wielkie Gowno!!!! Uwierz mi mialem to.
Mialem tez zamontowany Filtr powietrza tak zwanego GRZYBA - tez kupa!!!
Chip w Audi jest fajny pomysl - ale gdy masz TDI.
Wiesz kiedy ja poczulem roznice mocy??
1. Gdy wymienilem uszczelke pod gaznikiem (taka guma z dwoma blaszkami - dostawal lewe powietrze-nawet nie czujeszgdy jest walnieta)
2. Po wymianie jednego z wezykow ( tez dostawal lewe powietrze)
3. Gdy wymienilem kiedys olej na 5W40 i wczesniej przeczyscilem silnik od srodka (ryzykowna sprawa przy starych Autach)
4. Zalej PB 98 dodaj do niej oczyszczacza ukladu paliwowego.
5. Przejedz sie na tej benzynce z Malopolski do Wielkopolski i spowrotem cisnac go conajmniej 180 kmh.
6. Podciagnij sobie linke gazu
A co Pedzia 607, to Ci powiem, ze jeszcze zaden Francuz mnie nie objechal. Na prostej to wszyscy sa zawodnicy, ale na mazurskich drogach to powyzej 140kmh, to tylko co trzeci sie trzyma, a od 160kmh to kazdy w tyle zostaje.Mesie,BMW, GTI,itd., robilem jak chcialem- i wszystko to Audi 80 1.8S.
Nawet raz Subaru STI objechalem, ale przyznam, ze kierowca byl do dupy (jakis nowobogacki Hihihi! - to go napewno bolalo)
Wiec nie potrzebujesz Auta usportawiac, musisz tylko dobrze jezdzic.
W Audi 1,8S masz fantastyczna bardzo dluga skrzynie biegow - na trojce mozesz spokojnie ciagnac do 120kmh (max.140 kmh - czerwone pole) - wiec musisz tylko sie nauczyc pokonywac zakrety,odpowiednio przed kazdym zakretem redukowac.
A jak chcesz sportowe Auto do zabawy, to kup sobie Toyote Celice 2.0 lub Honde CRX- i sprzedaj Audi.
Podstawa to dobre zawieszenie!!! To sobie mozesz wymienic.
Ja w mojej Audicy nic nie robilem. Nawet wiesniackie kolpaki mialem!
Im mniej odwalone Auto i im bardziej nie wygledne, tym bardziej wkurzony objecany zawodnik.
W miedzy czasie zmienilem Niunie na C4.
Ale ciagle uwazam, ze jest to najlepsze Auto na swiecie.
Szybki, zwinny i malo pali (przy 170 km/h ok.8 l/100km!!!)
NAPRAWDE MI BRAKUJE TEGO AUTA!!!
Pozdrawiam