.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.maja.2025 20:29:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 09:00:30 
Użytkownik

Auto: B4
Dokładnie, to jest światło białe... :D A zrobiłem to porównanie, bo może niektórzy zatwardziali fanatycy serii sie przekonają, że wiocha to to nie jest, a wyglad zmienia zasadniczo :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2006 22:57:21 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Niebieskie postojowki radze sobie odpuscic. Ja u siebie mam fajne postojowki idealnie biale czyli Phillips BLUE Vision. Z tylu na rejestracji swieca dwie diody LED. Kupilem biale ale w rzeczywistosci to one tak lekko swieca na niebiesko taka poswiata. Troche mnie to wkurzalo ale teraz jest git, przynajmniej tym nieznacznie sie wyrozniam sposrod tlumu innych aut... wieczorem. Jak na razie to ani diagnosta na stacji ani Policja nie czepiaja sie. Z postojowkami mialem oczywiscie dosc bo do tej pory wozilem niebieskie gumowe nakladki na postojowkach z przodu. jak ja jezdzilem to mnie ani razu Policja nie zatrzymala, ale mojego brata to z dwa razy i kazali mu to na miejscu sciagnac. W sumie to tylko niepotrzebnie wydalem 9 zl. :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 21.sie.2006 15:07:16 
Użytkownik

Klej jakie kupiłes te diody ja kupiłem TE
i swieca na niebiesko :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2006 18:41:23 
Użytkownik

Sorki, ze nie odpisalem wczesniej, wakacje mialem w górach (oczywiście wszedzie AUDIolą :D)

Moje postojówki ten przezroczysty element mają walcowy i to jest jakby tylko takie opakowanie, bo w środku jest po prostu mała diodka, dalej po prostu powietrze - nie jest zalane plastikiem i od zewnątrz jakby przezroczyste plastikowe pudełko :D

troche ciezko to opisać, a zdjec nie zrobie, bo aparat ma rozładowane aku (dzisiaj po południu wrocilem z gór, wiec nawet nie zdazylem ich naladowac :P)

A co mi tam, narysowałem na szybko w paincie :D:D:D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2006 19:33:07 
Użytkownik

o niebieskie postojowki sie czepia-znajomy mial w Mercedesie i jak jechal to niebieski kucnal przed nim i zobaczyl niebieski kolor i od razu zatrzymal-po "ublaganiu" go zaplacil 200 i musial je zdjac (chcieli zabrac dowod)
P.S. Fajnie napisalem-niebieskie-niebieski-niebieski :P

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2006 20:07:33 
Klubowicz

Auto: Audi A6 C6 3.0 TDI
Dzisiaj mialem przeglad. Diagnosta sie nie przczepil do bialych, nawet go podpytywalem to stwierdzil ze sa biale i jest ok.

Audi A6 C6 3.0 TDI Quattro Limo 2010 ->
PF 126p 2007 ->
Kia Rio 1.2 XL 2012 ->

Tytuł:
PostNapisane: 13.wrz.2006 15:52:34 
Użytkownik

KORU napisał(a):
Niebieskie postojowki radze sobie odpuscic. Ja u siebie mam fajne postojowki idealnie biale czyli Phillips BLUE Vision. Z tylu na rejestracji swieca dwie diody LED. Kupilem biale ale w rzeczywistosci to one tak lekko swieca na niebiesko taka poswiata. Troche mnie to wkurzalo ale teraz jest git, przynajmniej tym nieznacznie sie wyrozniam sposrod tlumu innych aut... wieczorem. Jak na razie to ani diagnosta na stacji ani Policja nie czepiaja sie. Z postojowkami mialem oczywiscie dosc bo do tej pory wozilem niebieskie gumowe nakladki na postojowkach z przodu. jak ja jezdzilem to mnie ani razu Policja nie zatrzymala, ale mojego brata to z dwa razy i kazali mu to na miejscu sciagnac. W sumie to tylko niepotrzebnie wydalem 9 zl. :zly:

Jakie masz te BLUEVISION postojowe bo wystepuja dwa modele:
W5W - 12V 5W W2,1x9,5d
T4W - 12V 4W Ba9s

Tytuł:
PostNapisane: 14.wrz.2006 04:50:49 
Klubowicz

Klej fajne fotki...
robiles tymi samymi nastawami (przeslona) zdjecia diody i zwyklej zarowki ?
bo jesli tak to zwroccie uwage, ze jednak wiecej swiatla przenika przy zwyklej zarowce niz z diody
poza tym swiatlo z diody rozchodzi sie bardziej punktowo niz z zarowki co owocuje mniejsza powiezchnia odblaskowa (co widac na fotkach)

nie zebym bronil tradycyjnego oswietlenia bo tez mnie wkurza jak patrze na swoje auto z przodu i gdzies tam zza xenonow przebija "zolta" postojowka, ale czy w warunkach bojowych (mgla, deszcz itp) zarowka nie wydaje sie Wam bezpieczniejsza ?

sugeruje sie tu zdjeciami Klej´a zakladajac, ze przeslona dla zarowki i diody byla ta sama... pomijam tez oczywiscie walory estetyczne

z tradycyjnymi zarowami w miejscach gdzie umiescila je fabryka :P pozdrawiam

Błogoslawiony człowiek, ktory nie majac nic do powiedzenia powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa

Tytuł:
PostNapisane: 15.wrz.2006 11:00:08 
Użytkownik

MICH masz calkowita racje. Zdjecia byly robione parami przy tych samych ustawieniach ( w tym przeslony) .
Dioda zawsze bedzie swiecila punktowo, taka jej natura, a te są i tak bardzo ladnie rozproszone, takie mi sie trafily :D Diodka daje tez troszke mniej swiatla, ale uwierz mi nie ma zadnego problemu zobaczyc samochod na tych bialych postojowkach w nocy... widac tak samo dobrze jak z zarowkami zamiast diodek :):

Tytuł:
PostNapisane: 29.wrz.2007 16:53:34 
Użytkownik

Chudy nie przejmuj sie krytyka... Ja mam niebieskie postojowki 4-diodowe i efekt jest super - dla mnie... i to sie liczy. Wiem ze to wiejski tuning, sam nawet jak to komus pokazuje to mowie "obczaj wioske" i na zywca jeszcze nikt nie powiedzial ze beznadzieja, razem z xenonkami daje to ciekawy efekt, zwlaszcza ze moja niunia jest granatowa i zolty ni jak do niej nie pasuje. Co do tablicy to niebieskie diody odpadaja, za bardzo sie rzucaja w oczy, wystarczy ze beda za Toba jechac i Cie zaraz pokieruja na pobocze. Z przodu dopoki sa wlaczone mijania w 90% uchodzi na sucho. Na rejestracje dalem niebieskie zarowki, ale nie diodowe ( w efekcie swieca na zielono ;] ) + niebieska folie na klosze, efekt jest dobry a wyglada w miare normalnie, oswietlenie jest niebieskawe jakby wchodzace pod zielony... Na tablice jeszcze zaden pies nie warknal, na przegladzie tez sie nie polapali. Natomiast co do postojowek, to zalezy od policjanta, pare razy mnie straszyli 250 zl + skrojony dowod, ale zawsze jakos to przeszlo, dobrze miec przy sobie pare normalnych i w razie draki wymienic przy nich. Jak Cie zobacza na takich postojach to typowo tocza piane... CHWDP !!!!

Ale i tak najlepiej wspominam gliniarza, ktory zatrzymal mnie do kontroli, wlaczylem te postoje a on po sprawdzeniu dokumentow: "Nie wiedzialem ze w 80-tkach juz montowali xenony" Buahahaha.. Pozdro i do dziela chlopie.

Tytuł:
PostNapisane: 30.wrz.2007 21:11:03 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
ja mam w C4 postojówki philips blue vision t4w, świecą ładnym białym światłem, fakt że szkło żarówki jest niebieskie, ale żarówki mają homologacje europejską i poliscja moze mnie w dupe pocałować, wszystko co posiada homologacje i jest dopuszczone do sprzedaży moge sobie założyć do samochodu

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1