tak tylko troche zachodu z tym bylo, bo tarcze kupilem od b4 a zwrotnice od coupe 2.3 20v nie wiedzac ze to b3

sprzedalem te z b3 i kupilem z b4 2,8. Wtedy znow wynikna problem ze przegub z 2,3 lub 1.9 tdi (takie same) ma znacznie mniejsza srednice wieloklinu od zewnatrz (luzno wchodzil w piaste), a znow od b4 2.8 nie spasowalby mi na polosie od TDI (przy 2,3 NG bedzie ten sam problem).
Przeliczylem ilosc zebow na polosi i w piascie, kolega pracujacy w sklepie z czesciami pogrzebal po katalogach i dopasowal mi przegub pasujacy tu i tu, mianowicie od audi b4 quattro, audi 100 cos tam cos tam i audi a6. tak wiec skonczylo sie na 2 nowych przegubach, spasowaly prawie idealnie, abs dziala, musialem tylko milimetr podszlifowac zwrotnice od tyl bo przegub by o nia ocieral.
tak wiec koszt operacji przekladania hamulcow 2 tloczkowych zamiast 1 nie wspolmierny do efektow
takie male porownanie obu zaciskow:
http://www.unimar.pl/zaciski.jpg
byc moze da sie ominac problem z przegubami kupujac tarcze od 2.3 20v i zwrotnice ale nie jestem pewny czy tam wieloklin w piascie jest taki sam jak np w 2,3 NG, 1.9 tdi