Kupiłem to zawieszenie niecały rok temu na tej samej aukcji. Całość jest ściągana z Niemiec. Nie ma takiej firmy jak PREMIUM TEC (ta nazwa jest związana z firmą, która rozprowadza te zawieszenia), producentem jest holenderska firma TEVE, mająca rzeczywiście powiązania z Supersportem (atest TUV jest niemiecki). Całość sprawuje się doskonale. Mimo, że amory są gazowe i o skróconym uskoku, są optymalnie twarde, tzn. na standardowej, polskiej drodze auto zachowuje się bardzo pewnie, na zakrętach jest rewelacja, a na mocnych dziurach z auta nie robi się deskorolka, choć komfort mocno spada w porównaniu do fabryki, ale w końcu to sportowe zawieszenie. Cały zestaw jest dedykowany do konkretnego modelu auta, roku produkcji, silnika, nie jest to jakiś uniwersalny bubel. Poza tym polecam tego sprzedawcę. Jestem bardzo zadowolony, tym bardziej że cena jak za nowe zawieszenie jest śmieszna. Koszt przesyłki to jakieś 50 zł, przychodzi po kilku dniach. Aha, jeśli oprócz właściwości jezdnych zależy Ci również na wyglądzie bierz springi 60/40, sam tak zrobiłem i autko wygląda o niebo lepiej niż na 40/40.
Co do ich wytrzymałości to, z tego co pamiętam, dowiadywałem się trochę na temat tego zawieszenia i koleś, który miał je w Vectrze od bodajże 3 lat był zadwolony, a jeździł sporo. Ja osobiście, wcześniej miałem gazowe Sachsy Advantage (z przodu nówki, z tyłu używki) oraz sprężyny Supersporta -40mm i w porównaniu do tego zestawu Teve, poprzedni był beznadziejny (twardo na maksa, auto nieprzewidywalne itd.).
|