Losiak napisał(a):
Heveliusz napisał(a):
Potrzebujesz to do Vki?? Co to znaczy płytki montaż (ile cm), bo rózne firmy róznie to rozumieją...
Wiem, że Hertz ma fajną serię flat i mogę jeszcze kilka okazów poszukać, jednak muszę w przybliżeniu znać głębokość wnęki...
Powiedz też, czy ma to być system odseparowany 2-way, coaxial, 3-way??
No i jaki budżecik masz na to...
Kupiłem boczki bose (same boczki bez głośników) do do V-ki, nie wiem jeszcze dokładnie jakie mogą być maksymalnie głębokie (nie miałem kiedy się do tego zabrać), na chwilę obecną wiem, że jeżeli chodzi o średnicę to się zmieszczą 165mm.
Chce przykręcić je do drzwi używając dystansu ale wiadomo że dystans nie może być za wysoki a nie wiem czy będzie możliwość cięcia blachy w tym miejscu.
Zanim się do tego zabiorę to pewno jeszcze trochę czasu upłynie

bo jakoś niezbyt czasowy jestem ostatnio.
Budżet na razie nie jest określony, może będę miał do wydania na zestaw (komplet 165mm 2-way) nawet ok 600PLN ale może będę musiał trochę zejść z kosztów, także cena na tą chwilę nie jest tak mocno ważna.
Nie wiem dokładnie jak ma sięsprawa z wymiarami boczków BOSE, ale spójrz na moje zdjęcia z montażu Audio. Ja mam zamontowane w drzwiach 165mm i one są ogrmone. Do tego wystają mocno powyżej kieszeni, co sugeruje, żeby raczej szukać 130mm. 165 wyamga grybego cięcia i gięcia (wszystko masz w "rezankach"), łącznie z cięciem blachy itp. Co do głośników, to poszukam Ci czegoś sensownego w wolnej chwili, a Ty się zorientyj, czy na pewno wejdzie 165.
IMHO bez cięcia blachy i ostrej rzeźby boczków się nie obejdzie, a w kieszeń Bose to 130m z trudem podejdzie...
Ja mam głośnik na krawędzi drzwi (niżej się nie dało) a przez to nie otwiera mi siędo końca schowek, więc wątpię, żeby się w panele zmieściło...
Ale mogę się mylić...