myszon90 napisał(a):
Podłączę się do tematu...
Hev, kiedyś rozmawialiśmy na tema audio w B4, wtedy radziłeś mi DLS R6A na przód....
Kurcze, ponieważ trafiło się kilka nieprzewidywanych wydatków i wzrosła niechęć do przerabiania drzwi

odwlokło mi się montowanie czegokolwiek..
Znalazłem takie coś:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=256906239 chyba zdecyduje się na zakup tego kompletu...
Pytanie do Ciebie: czy zagra to pod samym radiem( 4x45W Sony, słaby model)
i jeśli włoże wofery w miejsca montażowe pod szybą to gdzie najlepiej zasadzić tweetery??
Domyślam się że najlepiej byłoby w słupki przednie, ale jesli nie tam to gdzie??
-w drzwi??
-czy może postawić obok wofferów pod szybą??
Poleciłem, bo to dobry zestaw jest. Może się niektorym wydawać, że monotematyczny jestem

, ale jeszcze trochę czasu upłynie zanim będzie konkurencja w tej klasie cenowej...
Co do DLS K4...
Taki zestaw, jeszcze podłączony pod radio (i to kiepskie), to tak, jakby jeść z zatkanym nosem... Niby czujesz ten smak, ale tak naprawdę to nie wiesz, czy jesz czekoladę czy krowi placek
Nie ma dobrego audio bez wyrzeczeń i pracy, bądź pieniądzy.
Te głośniki (nie wypowiadam się o zestawie K4, bo go nie znam, ale generlanie o zestawie odseparowanym 4" pod radiem), nie pokażą niczego poza kłującym sopranem, stłumionym środkiem i pierdzącym bassem, a przecież nie tego byś chciał.
Możesz wierzyć lub nie, ale taki zestaw jest jak dmuchana lala, niby daje radę, ale to nie jest to

Nie ja stworzyłem zasady montażu i to nie mnie musisz posłuchać, ale ludzi, ktorzy siedzą w tym po uszy i od wielu lat ( i nie o mnie chodzi). Ja tylko przekonałem się na własnej skorze, że mieli rację i probuję uchronić Cię przed błędem.
Taki głośnik nie zagra w ogole inaczej niż Twoje obecne. Podział pasma zmieni trochę przestrzenność i subiektywnie wzrośnie dynamika, ale to tylko złudzenie. Bardzo podobny efekt uzyskasz kupując głośniki wysokotonowe w sklepie elektronicznym za 11zł/para i podłączając je przez kondensator...
Po prostu zwiększysz przestrzenność i dodasz wysokich tonow, co odbierzesz jako znaczną poprawę...
Nie będę Cię odwodzić. Chcesz to kup ten zestaw, bo pozałożeniu będziesz się cieszyć, że ładnie gra, ale tylko do momentu, aż usłyszysz bardzo tani, ale założony zgodnie ze sztuką CA zestaw nieznanej firmy. Wtedy powiesz "ten gość miał jednak rację"
A gdzie montować?? Obojętnie gdzie na desce, czy słupku, byle nic nie przysłaniało tweetera i ich osie przecinały się pośrodku auta, czyli najlepiej na rogach podszybia, na podstawkach, przykręcone, lub przyklejone do deski...
Rozpisałem się