Creative t6100 to zestaw komputerowy przecież...
Podłączanie go w samochodzie jest z deka idiotyczne, zwłaszcza, że napomykałeś coś o oryginałach Audi. Dla Car-Audio to profanacja (mimo, że na pewno jest głośne w takiej przestrzeni) a dla zestawu zabójstwo. To nie jest przystosowane do niskich temperatur, do wilgoci, pyłu itp. Rozpadnie się w mgnieniu oka i do tego jeszcze nie wiem jak chcesz to zamontować, żeby Twoje auto nie wyglądało jak dzieło domorosłego stolarza...
Nie dziwota, że zestaw grał lepiej niż Boschmann 2+2, bo Buszmen praktycznie nie gra. On popierduje...
Zestaw komputerowy gra lepiej, bo ma własne obudowy głośników (skrzynie rezonansowe) a do tego wzmacniacz. Fabryczne radio daje max 20W RMS, a więc pewnie potrafisz głośniej krzyknąć niż ono zagrać...
Wstaw do małego kibelka głośnik estradowy i wtedy też powiesz, że to dopiero gra, a na scenie ledwo pierdzi... Wstawiłeś zestaw domowy, przeznaczony do pracy w znacznie większej przestrzeni do malutkiej klitki, jaką jest wnętrze Twojego auta, więc nie dziwota, że zagrało głośniej (a dla wielu niedoświadczonych słuchaczy, to właśnie znaczy lepiej...)
Kiedyś się woziło głośnik od wieży w bagażniku i też było cacy, ale te czasy minęły...
Nie wiem dlaczego stawiasz na Car PC w kwestii dźwięku. Karta muzyczna w kompie jest beznadziejna i to będą dopiero pierdy i zgrzyty. To, że chcesz założyć Car-PC z innych względów niżaudio, to absolutnie rozumiem. Jednak jeśli chcesz słuchać muzyki, to odpuść, albo od razu dokup porządnąkartę dźwiękową (ale na prawdę porządną)...
Sprawdzoną receptą na dźwięk jest od lat i będzie dalej, zestaw dwu-, lub trzy-drożny odseparowany z przodu, w porządnie wygłuszonych drzwiach i do tego dobry piec oraz subwoofer. Spełni najśmielsze oczekiwania... I za to sięnależy zabrać w pierwszej kolejności.
Ale zrobisz jak będziesz uważał...
Ps1.W miarę dobre CA przy odrobinie wysiłku można złożyć za 1000-1500zł z jednostką sterującą... Pokaż mi dobre CAR PC z monitorem dotykowym (a nie domowym

)za te pieniądze to kupię kilka...
Ps2. Jeżeli liczysz, że kupisz sobie tego Creativa i wymontujesz z niego głośniki, założysz w miejsce seryjnych i to zagra, to siębardzo grubo mylisz. To nawet bąka nie puści