.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 18:26:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Swap skory i elektrycznych szyb...
PostNapisane: 11.mar.2005 15:01:48 
Użytkownik

Witam...
Mam Audi 80 b4 i mam do kupienia komplet siedzen i kanape w skorze... wymienic zaden problem... ALE... sa jeszcze boczki... ja mam szyby u siebie na korbke, a tam sa elektryczne... czy trudno jest przezucic instalacje elektrycznych szyb z jednego samochodu do drugiego? czy ktos z was sie orientuje moze czy instalacja elektryczna jest bardzo skomplikowana do tych szyb? czy moze polega tylko na doprowadzeniu zasilania do "centralki" po stronie kierowcy, a z tamtad tylkko doporowadzeniu sterowania i zasialnia do reszty drzwi? nie chce pruc calego samochodu i chodzi mi o to czy trudno jest zrobic taka instalacje samemu?

A... i jeszce inna sprawa... ile wg. was powinienem zaplacic za te siedzenia i elektryczne szyby?

pozdrawaim
Lawina

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2005 17:31:37 
Użytkownik

witam

najpierw sie przywitaj w NEWBIE
bo cie zjedza :P:P

z punktu widzenia elektrycznego
jezeli szyby maja normalnie dzialac jak w kazdym samochodzie to nie jest to skomplikowane
jezeli maja sie ruszac w rytma radia to juz bedzie to trudniejsze :P:P:P

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2005 17:58:35 
Użytkownik

zaraz sie przedstawie :)
ale to na newbie...

ale co do tego tematu to chodzi mi o to czy duzo jest roboty przy tym... w sumie to powiem wam tak... chce przelozyc kompletna instalacje elektrycznych szyb z jednego samochodu do drugiego... czy moglby mi ktos napisac co i skad wyciagnac... na co zwrocic uwage jak dawce bede wybebeszal.... i wszystkie potrzebene elementy wypisac... tak abym o niczym nie zapomnial podczas odkrecania od dawcy czesci....

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2005 18:22:23 
Użytkownik

Napisz jesli to nie tajemnica za ile masz taki komplet skor z boczkami , jkaiego koloru i czy sa podgrzewane itp?

A4 1.9 TDI 130PS AVF lub AWX srebrne Znaleznione :-)

ObrazekObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2005 18:48:39 
Użytkownik

no wlasnie ja was sie pytam na ile to wyceniacie... jeszcze nie wzialem tego i chce wiedziec ile powinienem za to dac.. tak zeby nie przeplacic oczywiscie.. :P

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2005 19:22:37 
Użytkownik

To zalezy od stanu, jak masz zdjecia to zarzuc i podaj cene wyjsciowa.

ObrazekObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2005 17:32:05 
Moderator

Siedzenia jak sam stwierdziłeś to nie problem. A jeśli będziesz miał problem z ich zamontowaniem to odstąp je Mikiemu ;) :peace:
Co do szyb to jeśli dokładasz tylko tył elektryczny to podpinasz wszystko pod sterownik.
Jeśli całości to będziesz musiał sobie wyrezać kabelki.
Musisz zmienić boczki bo otwór na klamkę w tylnych boczkach elektrycznych jest większy (sterowanie szybami przy klamce). Dobrze by było gdybyś pokazał co to za tapicerka łatwiej by się pisało co masz zrobić. :P :D
Ogólnie mechanizmy szyb pasują bez żadnych przeróbek ramy drzwi. Poprostu wyjmujesz stare mechanizmy i wkładasz nowe.
Wiązki ciągniesz z kazdej drzwi pod nogi kierowcy i tam albo podłączasz pod sterownik (jeśli masz ) albo pod przewody z fazą. :) Będziesz chciał robić sterowanie wszystkimi szybami z boczka kierowcy?
Ogólnie jesli masz możliwośc zakupienia kompletu to nawet się nie zastanawiaj super sprawa. Napisz jeszcze co dostaniesz w komplecie (potrzebujesz : mechanizmy, boczki z klamkami -tył, boczki przód ze sterownikami, sterownik znajdujący się pod nogami kierowcy)

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2005 19:21:36 
Użytkownik

Maridk napisał(a):
...A jeśli będziesz miał problem z ich zamontowaniem to odstąp je Mikiemu ;) :peace:

Wlasnie tylko za ile? Zamiesc zdjecia jesli to nie tajemnica :diabel:

ObrazekObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2005 20:04:12 
Użytkownik

zapomnialem o was panowie zupelnie... niestety temat juz nie aktualny, gdyz znajomy znalazl kupca na caly wrak... i niestety na czesci juz nie pojdzie... a szkoda... temat mozna uznac za zamkniety. i przepraszam ze zawracalem wam glowe a i tak nic z tego nie wyszlo, ale w sumie... zawsze jakis poczatek na forum :)

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2005 20:29:40 
Użytkownik

[b]Panie Adminie zamykamy [/b];-)

ObrazekObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2005 18:38:52 
Moderator

Samo spadnie.... w dół.....
ps. Przegapiłeś okazję....

Tytuł:
PostNapisane: 15.mar.2005 20:22:18 
Użytkownik

Maridk napisał(a):
Samo spadnie.... w dół.....
ps. Przegapiłeś okazję....

A moze nie...? Chetnie bym dospisal moje dzisiejsze zmagania w tym temacie jesli MOD pozwoli.
A wiec udalo mi sie zakupic ta skorę ktora pokazywal kiedys kol Miki ale juz za lepsze pieniadze bo 1300zl za komplet. Brakuje tylko przednich raczek, mialy byc w tej cenie ale jak pojechalem na miejsce drugi wlasciciel stwierdzil ze jednak nie mialy no i wzialem co dawali bo szkoda drogi bylo :(:
I teraz tak dla kogos w celach informacyjnych jakby kiedys szukal podziele sie tym co mnie sie przytrafilo poczas przekladania.:
1. na pewno tapicerka od avanta (teraz juz wiem ze od avanta) nie pasuje do sedana. Chodzi konkretrnie o tylna kanape, oparcia sa nizsze, prowadnice inne, dolna czesc jest mocowana na zawiasach i trzeba bedzie porzeżbic zeby to spasowac. Przod bez zastrzezen troche roboty i jest super.
2. Boczki tylnych drzwi - nowsze -tzw parapety bez rzezby tez nie da sie wlozyc tzn klamka od wewnatrz jest nizej i nie miesci sie przelacznik z kostka, zaznaczam ze z tylu mialem orginalnie elektryke. Jutro powalcze z boschem i zobaczymy.
3.Przednich jeszcze nie zakladalem bo nie mam raczek ale juz sie boje :(

A na koniec pytanko czy ktos wie jak podlaczyc ogrzewanie do foteli? Potecjometry juz mam tylko nie wiem jak to spasowac bo w fotelach sa kostki z szescioma przewodami kazda. Po co ich tyle :?: :?: :?: . Tylko blagam nie piszcie tak jak Hans zeby zajrzec do schematu bo ja albo mam schematy dla ubogich ;) albo jestem downem chociaz w elektroniku calkiem niezle mi szlo ;-)
Jakby ktos mial cos o tych siedzeniach to niech cos dopisze. :!: :!: :!:

:P ufff!!!!! ale sie napisalem, jak nigdy na tym forum (chyba)

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1