.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 21:38:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: co myślicie o zagazowaniu audi 200 2,1 turbo k-jektronic
PostNapisane: 18.mar.2005 22:08:38 
Użytkownik

chcę wstawić instalacje standardową tylko nie wiem czy zda to egzamin może ktoś mi poradzi pozdrowienia :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 18.mar.2005 22:24:41 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Nie zda, kup inne "pudło" :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2005 15:11:36 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
jak zagazujesz ten samochod, to juz bedzie jego koniec :/ jesli nie musisz, to nie rob tego.

jak juz musisz, to skocz do łukowa, tam podobno są spece od tych spraw :D

P.S. na początek szykuj 280zł na wymiane rury intecooler-przepustnica :D , swieczki 100zl oraz eleganckie przewody wysokiego napiecia 250zl , palec i kopułkę 100zl. bo jak ci wyje... gazem to mozesz potem atrapy nie znalezc :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2005 20:03:56 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Wrzuć w szukajkę mój nick i poczytaj co już pisałem o gazie w 2,2/2,1T. Jeździłem na najzwyklejszej instalacji przez dłuugi czas. Wymieniłem przez ten czas 4 gumy orginalne i drugie tyle dorobionych wytrzymalszych. Do tego raz intercooler. Już nie wspomnę o kilku wymianach membran w reduktorze. Po przeróbce, którą opisałem na mojej stronie (link niżej) było trochę lepiej. Ale powiem tak... Mam teraz drugie 2,2T z silnikiem MC...i zapieram się wszystkimi rencami żeby gazu nie założyć. Jazdy z przeklętą zwężką nie można porównać do jazdy bez niej. Różnica jest kolosalna. I nie opieram się tylko na swoim doiświadczeniu i na swoim aucie. Aha...odczujesz to tylko po wywaleniu miksera, a nie po przełączeniu na benzynie. Aha...jeżeli gazownik będzie zapewniał CIę że będzie wszystko ok...to zmień warsztat.

Ale jeżeli okaże się, że nie wyrabiam na benzynę, to wstawię instalkę. Drugiej generacji, na reduktorze Lovato Major Turbo ub lepiej Landi Renzo i z komputerem Bingo. Ostatecznie Altronic Al 700. Wtrysk...moje świnka skarbonka ogłosi strajk...ale rozwiązanie jak najbardziej polecam. Pogadaj z Paździoch'em. Bigas, czwarta generacja i jedyne 4400 PLN. Lub BRC trzeciej generacji. ALe mało który gazownik to ściągnie i założy.

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2005 00:57:33 
Użytkownik

Potwierdzam slowa Kefira.... Instalka z wtryskiem dziala okej, jezdzilem 2oo'ka Pazdziochowa i to jest dobry gaz w OOOO, co do zwyklej instalki to mialem problem z takim wynalazkiem nawet w zwyklym KP, a coz dopiero przy T z ICkiem :(

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2005 01:07:27 
Klubowicz

BRC Just heavy, o której mówi Kefir :peace: będzie chodzić, ale jak zostanie założone przez kogoś kto już montował to do takiego silnika. Jest ponoć jeden taki człowiek w Wałbrzychu. Jest on w stanie to ściągnąc i zamonotwać. Tą instalke ciężko sprowadzić wogóle do Polski bo producent wycofał się z jej produkcji (nie była zbyt dobra, sprawiała same problemy jak była źle zestrojona). Długo szukałem gazownika, który zagazuje mi moje MC i zrobi to profesjonalnie. Udało się wspólnie znaleźć gościa godnego polecenia i instalke która DZIAŁA. jest to instalacja BIGASu, czwartej generacji, sterowana sygnałem z TPSu i sonda lamda. Działa bez żadnych problemów, silnik pracuje równo i tak samo jak na benzynie. Pali tyle samo gazu co benzyny, tj. 15l/100. Po mapowaniu, które bede robił jutro pewnie bedzie jeszcze lepiej chodzić na gazie co powinno się objawić trochę większym spalaniem, ale też i efektywniejszą pracą silnika ;-) Ogólnie jeżeli miałbym polecić jakąś instalke do 2,1 T na K-Jetronic to tylko tą. oczywiście jeżeli chcesz zachować parametry silnika, albo ciut je polepszyć. Jeżeli zależy Ci na tańszej instalacji to II generecja też będzie chodzić, ale jeżeli zostanie zamontowana fachowo i na dobrych podzespołach. Mój gazownik proponował mi też takie rozwiązanie jako tańsze i działające tak, że dało by się tym normalnie jeździć, aleja chciałem mieć święty spokój i dlatego zdecydowałem się na droższe rozwiązanie. Ma klienta z Audi 200 z tym silnikkiem co mamy (MC) i lata na II generacji. Nie pościgasz się tym napewno, ale będziesz jeździł oszczędnie z małą obawą wystrzału, kóry może narobić trochę zamieszania w Twoim portfelu. Dodatkowo częściej trzeba dbać o instalacje wysokiego napięcia, musi być w 100 % sprawna... bo jak nie toooo BUUM. Przy wtrysku już tego nie ma. Osobne dysze wtryskiwaczy i komputer dbają o to aby gazik był na swoim miejscu i spalał się tam gdzie trzeba ;)

Firma, w której montowałem instalke to: Enegry Gaz Polska - www.egp.pl - z czystym sumieniem POLECAM!!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1