Witam
Zacznę od tego, że jestem kompletnie zielony w tych sprawach. Moje auto: A4 B5 Avant 1.9TDi 110KM z 2000r. Grzebałem po forum i odniosłem wrażenie, że niektóre posty gryzą się w temacie, który mnie interesuje. Czy mógłby ktoś spróbować mi wyjaśnić jak to jest z fejsami i szyną CAN w A4 B5 Avant? Chodzi mi o to, że niektórzy piszą, że B5 nie ma szyny CAN, a inni, że model z 2000r już ma (zegarek cyfrowy, duży fis itd) - tak przeczytałem też na jakiejś szwabskiej stronie. Pytam dlatego, że zacząłem upatrywać w tym powód, dla którego nie mogę połączyć się z ECU kabelkiem KKL Viakena, który pożyczyłem od znajomego, a widzę że większość właśnie taki kabel poleca.
Który więc kabel mam kupić, abym mógł połączyć się z ECU, logować itd? Na pożyczonym kablu chyba takim:
http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/vag-us ... -piny.html , gdy kliknę 01-Engine po chwili oczekiwania pojawia się jakiś komunikat, że nie można nawiązać połączenia z ECU, czy coś podobnego (nie pamiętam). Kasowanie błędów i łączenie z większością innych modułów przebiega CHYBA poprawnie. Czy to wina kabla, może kupić inny również KKL? A może potrzebuję coś innego? Chyba, że wina w moim autku, podobno było chipowane...
Z góry dziękuję za zrype lub rozjaśnienie mi tematu

Pozdrawiam