Witam wszystkich,
niedawno zakupiłem swoje pierwsze audi 80 rocznik 1993.
Polecono mi ten model ze względu na niezawodność i niskie ceny napraw. Aczkolwiek nie jestem miłe zaskoczony
Po zakupie i usunięciu za około 1000 zł pierwszych napotkanych usterek

Pojawiły się kolejne tym razem coś chyba głupieje z elektryką. Nie znam się za bardzo a samochodach więc poniżej podam objawy i będę wdzięczy za jakieś wskazówki dotyczące potrzebnych napraw. Problemy dotyczą elektryki, chyba ?
1. Prawy kierunek dział jak chce - raz ok a raz kiedy włączam jest tylko głośne piszczenie i brak kierunku
2. Szyberdach - raz działa a raz bez żadnych powodów przestaje, nawet typu otworzyłem i nie mogłem zamknąć
3. Tylny kierunek lewy działa podczas jazdy i przy awaryjnych ale już przy otwieraniu pilotem nie

Chyba że pojawia się pkt 1 to wtedy w ogóle kierunek nie działa.
4. Wycieraczki. Nie wiem czy to standardowa wada ale po wyłączeniu nie powracają do pozycji 0 tylko zostają np. w połowie szyby
5. Niepokojące jest że raz a jakiś czas po włożeniu kluczyka i przekręceniu do zapalenia lampek wycieraczki zaczynają bardzo bardzo wolno chodzić a z rączki do włączenia wycieraczek leci dymek, plus zapach spalonego plastiku - to akurat potwierdziłem dzisiaj.
6. Radio (nie wiem czy to wina radia czy auta ale,) raz a jakiś czas się zawiesza. Nie mogę zaleźć żadnej stacji po prostu przelatuje całą skalę przy wyszukaniu. Pomaga wyjęcie radia i podłączenie go pod inny samochód

Wszystkie usterki pojawiają się okresowo i po jakim czasie znikają, ale są uciążliwe i niepokojące
Oprócz wymienionych rzeczy wszystko działa super. Auto a gaz na starej instalacji. Mało pali. Odpala zawsze kiedy trzeba.
Ale nie chce spłonąć w środku przez wycieraczki
Niestety ze względu a kryzys w portfelu, jeśli to będzie możliwe będę musiał sam wymienić uszkodzone elementy.
Będę wdzięczy za pomoc co mogło się popsuć i wskazówki do naprawy.
Pozdo
Naster