Morgi napisał(a):
Nie lecę na bajery, więc 8 odpada, nawet 6 mi nie potrzebny. Miałem właśnie SE (co jest jak 6s) ale to za kasę z pracy, a teraz już w telefonach nie robię a dla mnie osobiści to jedno wielkie nabijanie kasiory i coraz częstszy przymus aktualizacji softu. Dla mnie nawet iPhone 4 byłby OK, oby miał baterię bardzo sprawną. Robię jailbreak i instaluję sobie stare wersje aplikacji i mam wy***bane na wszystkie super nowe iOS-y i androidy.
Przytuliłbym po prostu jakiegoś w miare normalnego smartfona (m oże być używany) za max cenę baku paliwa

Aktualnie używam starego Elari i jest naprawdę OK, szkoda, że bateria już słabawa: o taki:
http://elari.net/product/nanophone-c/. Waży tyle co paczka zapałek, ale leżał ze dwa lata w szufladzie i bateria jest już słaba.
Mi też jakiś dłuższy czas temu przeszła ochota na wypasiony telefon z bajerami , ... po cholerę mi to . W swojej obecnej noki 5 mam wyłączoną aktualizację , .. i jest mi z tym dobrze . Nie muszę mieć telefonu za 3 tyś. zł . ..... , .. czy ja curwa co drugi dzień sputnika wypuszczam po za orbitę , .. nie potrzebuję takiej mocy obliczeniowej w telefonie

, wystarczy , że ma dość mocny aparat , i tyle mi do szczęścia potrzeba .
Morgi jak potrzebujesz dobry tani telefon , to może warto zainteresować się opcją by kupić taki nowy , w salonie u operatora , ... który był na wypróbowaniu u klienta jakiś tam powiedzmy tydzień , i został przez niego zwrócony , ... bo przykładowo nie przypadł mu do gustu , czy coś tam . Po takim zwrocie one są bardzo mocno przecenione , .. i płacisz za nie ułamek ceny dosłownie .
Ja tak w play kupiłem obecną nokię 5 .... normalnie przy moim abonamencie kosztowała jakieś 400 zł , ... a za egzemplarz ze zwrotu zapłaciłem jakieś 120 zł - czyli jest spora różnica w cenie .
Nie wiem gdzie masz abonament , ... ale upatrz sobie jakiś nowy telefon , .. i zapytaj się , ile by kosztował taki ze zwrotu , na pewno mają , zakładam , że się miło zdziwisz . Mają gwarancję na rok , z tego co dobrze pamiętam , i to praktycznie tylko taka ich wada .