.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 21:36:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z ogrzewaniem w A4 1,9 TDI 110PS 98 rok
PostNapisane: 23.sty.2006 19:05:21 
Użytkownik

Witam
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i do nie dawna szczęśliwym posiadaczem A4 tdi z klimatronikiem. zwarcam sie do was z prośbą o pomoc w zdiagnozowaniu problemu gdyż boję sie oddać go w ręce lokalnych mechaników bo każdy rozkałdał ręce i nie wiedział o co chodzi.

A teraz konkretyy:

Auto nie łapie w ogóle temperatury i nie nagrzewa wnętrza. Jeśli nawet złapie temp ok 70 stopni to w momencie właczenia nadmuchu spada raptownie do zera. Wszystko zaczęło sie dziac po pęknieciu trójnika doprowadzającego płyn do nagrzewnicy ale po jego naprawie sytuacja dalej sie nie zmieniła.

Prosze was o pomoc gdyż auto jest potrzebne mojej żonie do pracy i ta sytuacja jest bardzo uciążliwa.

Za wszelkie info na prawde z góry dziekuję

Pozdr
Rafał

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2006 20:17:01 
Użytkownik

Spradż obiegi duży i mały , ewentualnie wymień termostat, sprawdż czy działa silnik od regulacji przepływu w nagrzewnicy.

Nie wiem jakim sprzętem dysponujesz.
Pod blokiem na mrozie będzie Ci ciężko cioś naprawić.

:peace: P o w o d z e n i a .

Tytuł:
PostNapisane: 29.sty.2006 09:42:35 
Użytkownik

auto juz chodzi. Padł jakiś czujnik temperatury sterujący klimatronikiem.PO WYMIANIE I SKASOWANIU BłEDU JAK NA RAZIE WSZYSTKO GRA.

pozdr.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1