.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.paź.2019 20:19:39

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 25.paź.2014 09:57:28 
Moderator

Dołączył(a): 31.lip.2006 12:05:41
Posty: 5481
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: S6 C4
Oba piloty są dobre bo oba dają się zakodować i normalnie działają, ale jak jeden jest zakodowany, to drugi nie działa. Nie mogę po prostu dołożyć drugiego pilota by też działał. Liczę na to, że ktoś dokładnie wyjaśni mi procedurę adaptacji VAGiem (tą pierwszą zacytowaną przez maxvillandera). Jak kluczyk jest w stacyjce to klikam UNLOCK i się zapisuje, ale drugi który jest poza stacyjka już nie chce. Jak wyjmę ten pierwszy ze stacyjki i włożę drugi to VAG zrywa połączenie i lipa. Zresztą w sterowniki powinny być cyfry 0001 a u mnie jest albo 0000 albo 0100. O co kaman :?:

_________________
S6+Avant 4.2 V8 AHK quattro Gmbh Nogaro Blau - jeeest
S6 C4 4.2 V8 AEC quattro automat limo - jest
+
1.8T


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 25.paź.2014 10:20:33 
Użytkownik

Dołączył(a): 21.kwi.2009 19:53:18
Posty: 2805
Lokalizacja: Limanowa/NS
jeden kluczyk na zapłonie
drugi w zamku i przekręcasz na zamknięcie auta i wciskasz 1x unlock - auto powinno się otworzyć

potem zamieniasz klucze
klucz na zapłonie
drugi w zamku i przekręcasz na zamknięcie auta i wciskasz 2xunlock

tak próbuj

_________________
A6 2.7T Quattro - było
Master 2.3
CC
Opel Vivaro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 25.paź.2014 10:31:33 
Moderator

Dołączył(a): 31.lip.2006 12:05:41
Posty: 5481
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: S6 C4
A myślisz że nie próbowałem :?: :):
Aż taki blondyn nie jestem :D w B5tce działało a tu już nie chce, auto kilka latek młodsze więc i sterowniki mogą być inne...

_________________
S6+Avant 4.2 V8 AHK quattro Gmbh Nogaro Blau - jeeest
S6 C4 4.2 V8 AEC quattro automat limo - jest
+
1.8T


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 25.paź.2014 10:35:25 
Użytkownik

Dołączył(a): 21.kwi.2009 19:53:18
Posty: 2805
Lokalizacja: Limanowa/NS
gitmar napisał(a):
A myślisz że nie próbowałem :?: :):
Aż taki blondyn nie jestem :D w B5tce działało a tu już nie chce, auto kilka latek młodsze więc i sterowniki mogą być inne...


no może nie idzie za pierwszym razem, próbuj kilka razy
W B5-ce też nie za pierwszym razem chyta

_________________
A6 2.7T Quattro - było
Master 2.3
CC
Opel Vivaro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 25.paź.2014 10:43:34 
Moderator

Dołączył(a): 31.lip.2006 12:05:41
Posty: 5481
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: S6 C4
Akurat u mnie w A4 poszło od razu. A tutaj próbowałem z godzinę i rozkodwałem oryginalny kluczyk. Później przywróciłem go VAGiem. Ale drugi już nie chciał.

_________________
S6+Avant 4.2 V8 AHK quattro Gmbh Nogaro Blau - jeeest
S6 C4 4.2 V8 AEC quattro automat limo - jest
+
1.8T


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 25.paź.2014 10:49:50 
Użytkownik

Dołączył(a): 21.kwi.2009 19:53:18
Posty: 2805
Lokalizacja: Limanowa/NS
gitmar napisał(a):
Akurat u mnie w A4 poszło od razu. A tutaj próbowałem z godzinę i rozkodwałem oryginalny kluczyk. Później przywróciłem go VAGiem. Ale drugi już nie chciał.



to pier//lnij tym kluczem i idź na piwo ;) będziesz się stresował przy sobocie ;)

_________________
A6 2.7T Quattro - było
Master 2.3
CC
Opel Vivaro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 26.paź.2014 21:30:45 
Moderator

Dołączył(a): 31.lip.2006 12:05:41
Posty: 5481
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: S6 C4
To akurat zrobiłem już wczoraj ;) z tego wszystkiego padł mi aku, auto stało w garażu przez tydzień nie jeżdżone, a ja jeszcze go dobiłem włączonym przez długi czas zapłonem. Ale muszę to w końcu ogarnąć, powiedziałem A to trzeba sprawę zamknąć...

EDIT: temat ogarnięty :peace:

Oba kluczyki działają. Jak się okazuje trzeba przytrzymać UNLOCK nieco dłużej przekręcając kluczyk w zamku. Dopiero po chwili wyjąć kluczyk i klikać 1,2 lub 3 razy.

Co mnie zastanawia.... Jak wchodzę w adaptację to wyświetla mi się Stored Value - 0 (kanał 21 w moim sterowniku)
Natomiast w blokach pomiarowych (grupa 007) wyświetla się w trzecim okienku (drugie jest puste) ciąg cyfr 1100. Gdy był zakodowany jeden kluczyk - 0100.

Grunt, że kluczyki działają jak należy :peace:

_________________
S6+Avant 4.2 V8 AHK quattro Gmbh Nogaro Blau - jeeest
S6 C4 4.2 V8 AEC quattro automat limo - jest
+
1.8T


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 27.paź.2014 20:28:00 
Użytkownik

Dołączył(a): 21.kwi.2009 19:53:18
Posty: 2805
Lokalizacja: Limanowa/NS
a mówiłem próbuj to nie zjeba ;)

_________________
A6 2.7T Quattro - było
Master 2.3
CC
Opel Vivaro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 04.kwi.2015 18:25:46 
Użytkownik

Dołączył(a): 14.gru.2013 13:15:26
Posty: 208
Lokalizacja: Stargard
Auto: audi A6 C5 1.9 130KM AVF
Witam kolegów, mam pytanie czy jest jakaś opcja że piloty działają tylko z tylu auta? mam tu na myśli sedan a6 c5 98r. U mnie właśnie tylko z tylu ona piloty reagują z boku auta czy z przodu rzadko, czy ta opisana procedura powinna pomóc?

_________________
-kiedy rozum śpi, budzą się potwory
-----------------------------------
Audi a6 c5 avant 2001 1.9 130km AVF- MOJ
Audi a6 c5 sedan 1998 USA 2.8 193km ACK quatrro tiptronic gaz LPGTECH- ŻONKI:P (BYŁO)
VW Polo cross 1.9 AXR Żonki:P


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 19.gru.2015 21:15:40 
Użytkownik

Dołączył(a): 19.gru.2015 21:10:15
Posty: 1
Auto: AUDI A6 C5 4.2 V8
Witam. Mam problem z połączeniem się na kanale 46 (46 – CENTRAL CONV) w Vag Com. Wyskakuje komunikat NO RESPONSE FROM CONTROLLER. Może ktoś wie o co chodzi? Wszystkie inne funkcje programu działają bez zarzutu. Czy to może być przez brak PIN- u?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 19.gru.2015 23:52:52 
Moderator

Dołączył(a): 31.lip.2006 12:05:41
Posty: 5481
Lokalizacja: mazowieckie
Auto: S6 C4
pikok_125 napisał(a):
Witam. Mam problem z połączeniem się na kanale 46 (46 – CENTRAL CONV) w Vag Com. Wyskakuje komunikat NO RESPONSE FROM CONTROLLER. Może ktoś wie o co chodzi? Wszystkie inne funkcje programu działają bez zarzutu. Czy to może być przez brak PIN- u?


Dzień dobry :!:

_________________
S6+Avant 4.2 V8 AHK quattro Gmbh Nogaro Blau - jeeest
S6 C4 4.2 V8 AEC quattro automat limo - jest
+
1.8T


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 16.lut.2016 23:06:53 
Użytkownik

Dołączył(a): 16.lut.2016 22:50:38
Posty: 1
Witam mam pytanie mam jeden kluczyk I nie moge otworzyc auta z pilota drugim minusem jest to ze mam rozwiercony zamek w drzwiach czy da rade zaprogramowac pilot bede wdzieczny za odpowiec


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 21.mar.2016 10:32:23 
Użytkownik

Dołączył(a): 21.mar.2016 10:13:22
Posty: 1
Panowie naprawilem kluczyk, na wyłączonym zapłonie wkładamy do zamka drzwi kierowcy kluczyk przekraczamy w prawo i po kolei wciskamy zaczynając od otwierania drzwi kolejno bagażnik i na końcu zamykanie to jest właśnie kodowanie kluczyka pod sterownik z wlaczonym zapłonem można rozkodowac i ważne żeby sprawdzić czy nie ma błędu kompem wcześniej


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 26.mar.2016 19:07:49 
Użytkownik

Dołączył(a): 25.mar.2016 21:23:03
Posty: 9
witam podpinam sie pod post a mianowicie chcem zakupic stacyjke wraz z dwoma kluczykami i teraz mam pytanie czy bedzie mozna jakos zgrac z moja audi a6 tdi 99 rok 1.9, u mnie jest problem ze zgubilem jedyny kluczyk a nie wiem czy jak zakupie uzywki to będę mógł zgrac kluczyk zeby chodzil z pilota zamykanie i otwieranie i oczywiscie czy bedzie odpalal ??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 09.wrz.2016 09:41:36 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18.lip.2007 10:51:41
Posty: 29
Do sterowania zamkiem można zaprogramować używany pilot z innego audi o tym samym numerze części?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 13.wrz.2016 15:40:04 
Użytkownik

Dołączył(a): 08.wrz.2009 14:18:19
Posty: 121
Z ciekawości, da się ustawić domykanie szyb pilotem? Bo mi mówią, ze się nie da (podobno da się jak działa podczas normalnego przytrzymania kluczyka w zamku). Jak to z tym jest?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 10.sty.2017 09:54:12 
Użytkownik

Dołączył(a): 06.gru.2016 20:21:56
Posty: 16
Lokalizacja: Bydgoszcz
Auto: Audi A6 C5 2.5 TDI
Odpokie temat ale odpowiem ponieważ nie ma odpowiedzi...

Aldi tak da się tylko gdy auto ma opcje komfortu...


pozdrawiam
Michał


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 10.sty.2017 23:32:54 
Użytkownik

Dołączył(a): 11.wrz.2003 12:46:55
Posty: 585
Lokalizacja: sulechow woj.lubuskie
Auto: audi
witam
mam c5 02r, kupujac auto dostalem 2klucze.Jeden dziala jezdze na nim,zamykam i otwieram auto pilotem.Drugi nie dziala na pilota ani nie dziala kiedy wloze go do stacyjki.W ogole nic nie reaguje.Czy taki klucz zaprogramuje samemu czy tylko u elektryka?

_________________
THA REAL HUNDRET DONT DIE

BYLO 100C2 1MILOSC 1.6 LPG
BYLO 100C3 1.8 (2004-2007)
BYLO KRÓTKO COUPE 2.3
Bylo 100C3 2.3LPG (2006-2010)
Bylo COUPE B3 2.3E (2006-2012)
BYLO 100 C3 1.9 5R,TYLKO POL ROKU
BYŁO IVECO DAILY 2.8
BYŁA SKODA FELICIA 1.9D JEDZIE SIE TANIO
BYŁO C4 2.5 TDI AAT AUTOMAT(2012-2016)
JEST SPRINTER 2.3D MALY DZIELNY OSIOŁEK DO PRACY
JEST A6 C5 02R 1.9 TDI AWX AVANT

MOGŁOBY BYC COS INNEGO GDYBY BYLO WIĘCEJ TEGO $$$$


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 13.wrz.2017 17:09:38 
Użytkownik

Dołączył(a): 25.gru.2015 22:55:56
Posty: 301
Lokalizacja: Olsztyn
Auto: A6C5 1,9TDI 130KM 02'
Dotyczy polifta avanta

Posiadam jeden kluczyk, centralny działa. Co zrobić z jednym kluczem by on zamykał i otwierał drzwi, nie wspomnę o tym czy alarmu nie ma czasami. Próbowałem robić programowanie z jednym z opisem w temacie, nie wypaliło. Inne sposoby?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [A6 C5] Kodowanie kluczyka
PostNapisane: 14.wrz.2017 08:38:03 
Użytkownik

Dołączył(a): 14.wrz.2017 08:25:50
Posty: 3
Witam

Zarejestrowałem się na tym forum, ponieważ nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Kolega kupił AUDI A6C5 z 2003r. i ma problem z niedziałającymi pilotami (2 sztuki). Według VCDSa w pamięci modułu komfortu/centralnego zamka nie ma żadnego z nich.
Próbowaliśmy wszystkich opcji opisanych w tym wątku i nic nie pomogło. Dodam, że piloty mają wymienione baterie a centralny zamek jest sprawny przy fizycznym zamknięciu drzwi kierowcy kluczykiem. Dodatkowo VCDS jest sprawny - udało się uruchomić ryglowanie drzwi po przekroczeniu 20km/h. Dodam tylko, że miałem problem z połączeniem z kanałem 46 - moduł komfortu, a ryglowanie zamków uruchomiłem przez kanał 35 - centralny zamek.

W jaki sposób zakodować piloty, jeśli żaden z nich nie działa, więc nie mamy do dyspozycji pilota "matki"?

Z góry dziękuję, za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do: