.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lip.2025 12:51:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rozrusznik
PostNapisane: 02.kwi.2005 11:41:21 
Użytkownik

Witam, od pewnego czasu rozrusznik zaczal mi dziwnie chodzic (krecic:) ). Krece - przez 2 sek krecil dobrze po czym tak jakby zjezdzal z kola zamachowego i byl taki zgrzyt. Przestalem krecic, zapalilem jeszcze raz i w tym czasie co sie krecil razem z kolem cza bylo zapalic- przewaznie za 2 razem. Od wczoraj jest gorzej - teraz prawie w ogoole nie kreci kolem tak jakby calym bendixem, tylko prawie ze od razu jest ten zgrzyt a potem slychac jak bendix sie kreci a nic sie nie dzieje - tak jakby w ogoole nie dochodzil do kola. Dzisiaj zapalilem chyba za 6 razem - cza bylo popompowac i przy zapalaniu trzymac troche gazu wciesnietego. Doslownie kreci kolem chyba sek. Kolega powiedzial mi ze to bedzie bendix do wymiany, a bardziej oplaca sie kupic uywany rozrusznik niz tylko bendix nowy. Po ile bedzie taki rozrusznik, albo moze jepiej go naprawic albo to jeszcze co innego ?
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2005 14:22:31 
Użytkownik

Znam ten bol.
To sa objawy jak przy walnietym bendinksie.
Ja ostatnio sam wymienialem a cena bendinksa to 110pln do mojego autka, ale za to robota za free.Od razu przeszlo.

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2005 15:43:49 
Klubowicz

tak się składa, że dzisiaj właśnie naprawiałem rozrusznik.... objawy miałem te same. Gość wzioł ode mnie 140 złotych za wykręcenie rozrusznika, rozłożenie go, wyczyszczenie, przesmarowanie wszytskiego (rozrucznik z przekładnią), nowy bendiks, wymiana, złożenie i przykręcenie do silnika. Wydaje mi się, że nie drogo... Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2