photokom napisał(a):
"auto serwis AUDI Skoda Seat" - ul.Przyszłości 10 (przecznica od ul.chełmskiej) Włodzimierz Nędzka
A ja sie niestety na nich zawiodlem. I to bardzo. Sprawa nadaje sie do prokuratury.
Otoz oddalem samochod w celu wymiany silnika. Silnik trzeba bylo zlozyc (przykrecic glowice i zalozyc nowy rozrząd). Wymiana miała trwac około tygodnia - trwała 3. Po wymianie nie potrafili odpalic samochodu - zwalali wine na problemy z pompa i chcieli dodatkowej kasy za diagnostyke. Odpuscilem sobie. Okazalo sie ze odpalali na gazie, a akurat w butli bylo pusto. Za wymiane zaplacilem 3 razy wiecej niz poczatkowo mi powiedzieli. Dodatkowo zaplacilem za plyn chlodniczy, ktorego mi nie wlali (wczesniej przywiozlem swoj, ale stwierdzili ze ten sie nie nadaje i musze kupic odpowiedni u nich - moj plyn zostal w bagazniku - a jak sie okazalo po odbiorze - wlali mi moj). Dodatkowo nie podlaczyli mi:
Czujnika wentylatora przy chłodnicy
Czujnika ciśnienia oleju - tego do wskaźnika
Wężyka przy kolanku turbiny
Silnik oczywiście nie został wyregulowany
Ale nie to jest najgorsze.
Okazało się, że poluzowali mi koła a śruby przesmarowali jakimś smarem. Wszystkie cztery koła były dokręcone palcami i po przejechaniu kilku kilometrów jedno z nich zaczęło stukac. Całe szczęście że samochodem nie jechał moj tata, czy ktoś inny ktory by sie tym nie przejal i jechal dopuki by kolo nie odpadlo. Na szczescie skonczylo sie "tylko" na zdarciu lakieru w okolicy otworów na sruby w 2 felgach. Felgi byly regenerowane pol roku temu.
Radze wam uwazac na ten zaklad, a zwlaszcza na babe w biurze. Moze kiedys byli dobrzy, ale chyba "troche" sie popsuli
Nie polecam, a nawet OSTRZEGAM!!!
Tez jezdzilem do nich bo byli w liscie polecanych i sie zawiodlem
* chcieli wlewac do silnika (v6 2.5 AKE) olej 10w40 - ale niepozwolilem
* cena 3 razy wieksza od pierwotnej to chyba norma
* przednie koło od kierowcy rowniez mi zaczelo stukac - jakims cudem przejechalem a4 do wroca
Teraz przydal by sie jechac na serwis ale tam to juz sie boje;) i szkam inej alternatywy