Witam
Jest sobie zmeczone życiem A4 B5 1.9tdi w quatttro z roku modelowego 1998 (literka W na 10tej poz w VIN)
Auto było naprawiane po wypadku wg klucza cena i fantazja..niestety lampy maja urwane zaczepy i trzymają się na jakies kliny+przewiercenie plastiku
Tyle jest pewne… teraz moje domysły i pytanie
Wg mnie teraz sa lampy poliftingowe? (polaczona lampa i kierunek, soczewka?) a w 1998r oryginalnie szla lampa i kierunek oddzielnie (bez soczewki)?
Obie lampy maja pozakładane jakies przejsciowki na kable… z tym ze lampa kierowcy ma jakas zlaczke prostokatna (mimo, ze guma wydaje się być okragla)
Lampa pasazera to wieksza zmota… na kablu koncowka jest okragla (wydaje się być oryginalna bo guma tez jest okragla na kablu) – i z niej idzie bezpośrednio na długie i do… przetwornicy a z niej na krótkie
Cel: usprawnic swiatla
Mój pierwszy pomysl to kupic nowe oryginalne lampy hella po 100cos przedliftingowe + kierunki na szrocie + jakies porządne zarowki typy osram+50% light
Alternatywa
Kupic lampy zamienniki type depo poliftingowe (hella jest w poliftowym raczej droga)
=>ktoś przerabial temat zmiany lamp? (lampy za 700zyla z dziennymi ledowymi czy typu engel eyes odpadają ze względu na cene, lampy uzywane tez bo nowa produkcji nawet na marsie swieci lepiej niz 10letnia zawsze)
Pytanie zasadnicze: czy nie jest tak, ze np. ktoś zmienial błotniki czy cos jeszcze z modelu przedliftingowego na poliftingowy i zwyczajnie lampy przeliftowe już nie wejde bez kolejnych przerobek?
Pozdrawiam,
Przemek