mroova81 napisał(a):
centra plus, to to samo co futura, ale tańsza, bo krótsza gwarancja i brak assistance. Poza tym banner podobno też nie zły. Varta dobra, acz droga, boscha bym odpuścił. Osobiście mam futurę, ale dopiero kilka m-cy, więc się nie wypowiadam, ale kupowałem, bo trudno znaleźć złą opinię o centrze.
Jutro , pojutrze jadę po nowy akumulator ... obstawiam na Bannera ... , ale mam jeszcze pytanie profilaktyczne odnośnie tej mojej starej centry .. a mianowicie :
Akumulator zdaje się znów być rozładowany , wziąłem go pod prostownik - lecz o dziwo ta lampka sygnalizacyjna - magiczne oko jest zielona , co niby mnie informuje że jest naładowany , elektrolit jest na odpowiednim poziomie , klemy nie są zaśniedziałe , ani zasiarczone i teraz pytanie : co się dzieje że niby wg. wskazań magicznego oka które jest zielone - czyli aku jest naładowany on nie chce kręcić ?? czy stan zielony oczka nie ma nic do parametrów magazynowania prądu ,pojemności akumulatora . Chodzi mi też taki pomysł po głowie aby wymienić mu elektrolit na zupełnie nowy .Po ściągnięciu wieka , i zaświeceniu latarką przy świetle dziennym nie widać aby płyty w środku był uszkodzone , zasiarczone i tym podobne , no chyba że są to jakieś mikro uszkodzenia których gołym okiem nie dojrzę - mierzyłem też napięcie poszczególnych cel miernikiem i też by wszystko grało także hmm o co kaman ? Ma ktoś jakiś pomysł w tym kierunku ??
pozdrawiam Łukasz