alexhawk napisał(a):
nie pomyślałeś o tym, że po to jest samoregulacja, aby takie zjawiska o których piszesz nie występowały?
Ja już zjechałem 2 tarcze w swoim C4 i dwa razy wymieniałem sprzęgło i pedał sprzęgła bierze zawsze wysoko w tym samym momencie, niezależnie od zużycia tarczy. Jak to wytłumaczysz?
Szkoda czasu na pisanie z takimi bufonami jak Ty, którym wydaje się, że wiedzą wszystko i traktują wszystkich z góry. Mam Ci opisać jak wygląda samoregulacja w układzie hydraulicznym sprzęgła czy sobie doczytasz? ehh...
Daruj sobie epitety bo nieładne sobie wystawiasz swiadectwo
Samoregulację to zobacz sobie np w tylnym zacisku hamulcowym A6C5 (bo o takim aucie jest ten watek - Ty piszesz o swoim C4 to byc może masz tam coś innego ale to nie moja wina, że nie zauważasz w jakim watku piszesz

), jest tam mechanizm samoregulacji w układzie hydraulicznym !
Natomiast
w ukłądzie hydraulicznym sterowania sprzegła A6C5 nie ma żadnego mechanizmu samoregulacji !!!
Przy wymianie tylnych klocków musisz cofnąć mechanizm samoregulatora, poprzez wkręcanie tłoczka.
Przy wymianie sprzęgła sprzegła nic takiego się nie robi !
To jest proste jak budowa cepa: jedna pompka pod pedałem, potem przewód hudraulczny (stały, elastyczny) i potem siłownik, który jest jakby odwróceniem pomki spod pedału (w sensie sposobu działania). I tyle ! Nic więcej !