Witam grono wyjadaczy 4 kółek. Nastał czas aby zakupić mojej jedynej kochanej i wspaniałej żonie Magdalenie (mam nadzieje ,że to przeczyta
) wozidło ,które będzie spełniało pewne standardy bezpieczeństwa i komfortu. Jako ,że jestem zwolennikiem V8 4.2 Quattro w AUTOMACIE nie pozostało mi nic innego żeby kupić auto ,które będzie miało chociaż automat
Narodził się pomysł A3 1.8 w automacie bez "turba i kłatra" zrealizowałem ten projekt tadam
Z wiadomych powodów nie kupiłem auta w Polsce od dziadka z "wermachtu" co jeździł w niedziele na flomark jak to zawsze w ogłoszeniach stan lalka, pali ze strzała silnik zegareczek picuś glancuś ale jak zapytam gdzie książką to dostaje odpowiedź "a po co Panu".
Po raz 3 i mam nadzieję nie ostatni (wszystko zależy od sytuacji geopolitycznej) zakupiłem AUDIszona w Szwajcari. Auto nosi ślady ,że jeździła nim kobieta otarcia na krawędziach ale nie ma rdzy bo ponoć był garażowany. Jak to stwierdzili moi przyjaciele nie doli Kliku i Koru (serdecznie pozdrawiam moje herbatniki i dziękuje za pomoc) tak mogło być bo nie widać żadnych ognisk rdzy w czułych miejscach jakie ma ten model. Auto posiada parę małych fakapów ale to tylko mnie mobilizuje do hehe ,że tak powiem "modów". Koniec bicia piany do rzeczy. Nie wiem jak określić wersje wyposażenia tej gabloty może ktoś podpowie po wyposażeniu. Fotki są jeszcze "transportowe" , jak auto będzie po liftingu nie omieszkam zamieścić lepszej jakości.
Silnik AGN 1.8 125 KM (92 kW) na Pb - stan licznika 208 tys. z książką
Kolor ciemny grafit w metaliku
Kubełkowe fotele z regulacją wysokości i szufladami w obydwóch fotelach oraz siadkami za oparciem
Trój ramienna kierownica skórzana
Kierownica regulowana w 2 płaszczyznach
Centralny zamek z pilotem
Elektryczne szyby z przodu
Manualnie uchylne tylne szybki
Elektryczne lusterka (nie stwierdziłem podgrzewania hmm możliwe ?)
Klimatyzacja typu climatronic
Skrzynia automatyczna 4 biegowa - wajcha skórzana
4 poduszki powietrzne
Termometr zewnętrzny cyfrowy
Felgi alu 15'
... ciekawi mnie jedno dlaczego auto nie ma regulacji wysokości świateł hmm ...
Do zrobienia:
Przy załączeniu klimy naparza napinacz paska
Samoczynne opuszczenie się prawej szyby WTF ? -
zrobione winą był przycisk w prawych drzwiach Rozrząd + eksploatacja
Regeneracja tylnych hamulców -
zrobione - wymiana tarcz i klocków Pomalowanie elementów i polerka -
częściowo zrobione - tylna klapa i zderzak wymalowane na nowoP.S. I takim to sposobem moja ,żona będzie już pełno prawnym odpicowanym klubowiczem. Na najbliższym zlocie trzeba będzie zrobić chrzest.