Nie no ja miałem ten luksus, że szyba tylna była przyciemniona przez jakąś firmę ,są jakieś atesty folii , itd, i ja idąc za ciosem zrobiłem tylne trójkąty o ton jaśniej. Jak szyba leży na stole to okleja się raczej prosto
Do tematu
1,09
Dziś składaliśmy drzwi , jedne na gotowo, drugie trzeba poprzekładać linki bo jakiś gamoń coś pomieszał źle puścił i drą po sobie szyba ciężko chodzi
Mały znaczek quattro starego typu prezentuje się "tajemniczo"
Założenie było żeby na rozpoczęcie młody ruszył nowym wozem, ale niestety ze dwa tygodnie poślizgu będzie, więc użyczyłem mu kabrioleta, jutro matoły pójdą do szkoły na spokojnie składam dalej
03 09
Składamy dalej , boczki założone, jak się okazało jeden silnik jest przegrzany , trzeba będzie gdzieś kupić, ale to nie problem.
Walczę z tylną wycieraczką, silnik już uruchomiłem spryskiwacz działa, klasycznie do połączenia złamane kable w peszlu, mam dwie wiązki obie tak samo połamane
Jutro zwalamy tylne zawieszenie.
Kolejny dzień
04.09
Auto przestawiamy do innego pomieszczenia, przy okazji umyliśmy z grubsza, tak się prezentuje.
Zdejmujemy zawieszenie tylne do piaskowania
09,09
Zrobiłem sobie 3 dni odpoczynku bo już mnie ta stara motoryzacja zaczęła wk..iać, ale zawieszenie zdjęte ,rozmontowane, wymłotkowane z grubej korozji, jutro jedzie do piaskowania, trzeba wspawać jak zwykle mocowanie dyferencjału. Wyglądało na całe ,tylko rdzawy nalot był, a po odbiciu grubej rdzy okazało się że ledwo się trzyma.
Jutro zamówię nowe poduszki , i jak się uda wypiaskować, to wspawam nowe mocowania dyfra.
Wszystkie elementy metalowo-gumowe zakupione, łatwo nie było ale dzięki temu auto będzie sztywniutkie
https://www.youtube.com/watch?v=rpo0BJ0QOcE