.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.maja.2025 00:47:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Chlodnica do B4 1,9TDI
PostNapisane: 24.wrz.2005 19:58:20 
Użytkownik

Witam!

Moj mechanior wlasnie mnie pocieszyl, ze zmykajacy w tempie 1litra na 1000 km plyn chlodniczy ucieka przez chlodnice :zly: i zasugerowal, ze mam sie rozejrzec za nowa. Stad trzy pytania:
1. Znacie jakies zamienniki, tzn rzemioslo? Bo oryginal nowy kosztuje 1400 PLN.
2. Nie ma ktos sprzedac takiej chlodnicy? :)
3. Czy chlodnica do 1,9 TDI z klima rozni sie jakos od wersji bez klimy? Dodam, ze wentylatory mam sprawne.

pozdrawiam i niecierpliwie czekam na info :diabel: .
LYsY

"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you, that's the killer." - J. Clarkson

Tytuł:
PostNapisane: 24.wrz.2005 20:59:56 
Użytkownik

Do wersji z klimą niczym nie rózni się od tej bez klimy. Są tylko inne mocowania-łapki ale one są przykrecane wiec już masz odpowiednie. Można kupić podróbkę już za około 600zł. Osobiście wyjąłbym Twoją chłodnicę i podjechał do warsztatu regenerującego chłodnice na sprawdzenie ciśnieniowe co dokładnie z nią jest nie tak. W b4 moim poprzednim miałem taki problem, że wąskie kanaliki w samym radiatorze lubią się zapychać i motorki się przegrzewają. Ja naszczęscie niedopusciłem do tego robiąc porzędek na czas. Myśle, że nie jest to najlepszy czas na podejmowanie decyzji o zakupie nowej chłodnicy... sprawdz dokładnie starą.

Oczywiście z Twojego wątku zrozumiałem, że mechaniek dokładnie sprawdził cały układ i konkretnie zlokalizował problem - chłodnicę :?: :!: :?:

Tytuł: Chłodnica do B 4
PostNapisane: 24.wrz.2005 23:40:46 
Użytkownik

Cześć.
Jeżeli mechanik sprawdził i polecił wymienić przed zimą to musisz wymienić. W Kielcach można kupić używane dobre za 250 zł.Jeżelibyś chciał namiary to proszę na GG lub emeil:
Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 25.wrz.2005 00:04:04 
Użytkownik

Witaj!
Po pierwsze sprawdż w warsztacie, który regeneruje chłodnice może da się naprawić . :D Jeśl jednak okaże się,że nic z tego :/ poszukaj używki (może giełda w Gliwicach?)to wydatek ok.200-300zł. Nie kupuj nowej.Szkoda kasy. Ja niedawno naprawiałem swoją (kleili mi zbiorniczek)wybachałem stówkę.zawsze to lepiej niż nowa. :diabel: siemanko

Tytuł:
PostNapisane: 25.wrz.2005 11:57:23 
Użytkownik

Witam :)

Cytuj:
Oczywiście z Twojego wątku zrozumiałem, że mechaniek dokładnie sprawdził cały układ i konkretnie zlokalizował problem - chłodnicę

Tych wycieków było więcej. Miałem pęknięty i klejony zbiorniczek, więc wymieniłem. Pocił też się na króćcu z tyłu silnika (który chyba prowadzi do nagrzewnicy) - ten element też wymieniłem na nowy. A płyn dalej uciekał. Wczoraj byłem z autem na kanale i widziałem że chłodnica jest biała. Wlali mi jakiś uszczelniacz, który pewnie nie pomoże (tak mówił mechanior), ale że warto spróbować. Natomiast o regeneracji nie wspominał - muszę spytać.

Jeśli dostałbym do rąk jakąś używkę... jak sprawdzć czy jest dobra? :diabel:

pozdrawiam :)

"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you, that's the killer." - J. Clarkson

Tytuł:
PostNapisane: 30.wrz.2005 18:08:35 
Użytkownik

Witam,

a czy ktoś może mi podać rozmiary chłodnicy do B4? Co prawda mam ETKĘ ale niestety na razie mam tylko laptopa który nie ma rozdzielczości 1280x1024, a w mniejszej ETKA mówi "spie..." :(

Ostatnio mój mechanior wlał mi jakiś środek uszczelniający i po 400 km ubytku nie ma (a stałem długo w korku i temp. wzrosła do ok 100 stopni). Ale obawiam się że to leczenie syfa pudrem.

dzięki
LYsY

PS Czesław Grzelec: jak możesz, to rzuć jakimś namiarem.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2