.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 17.cze.2025 17:47:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 2,3 NG nie zapala------POMOCY
PostNapisane: 10.paź.2005 19:04:59 
Użytkownik

Witam Klubowiczów :peace:
Mam problem .
Zaczeło się tak byłem z szwagrem 100 km od miejsca zamieszkania i auto spowrotem wróciło na lawecie :( (250 zł po znajomości).

Powiem jeszcze że przed tą feralną podrózą pchałem auto 3 razy(akumulator kaput).
Szwager w drodze powrotnej dzwonił do mnie że auto dziwnie się dławi ,mówie do niego zgaś swiatła i jedz dalej(myślałem że to aku) ,po kolejnych kilku minutach dzwoni że stoji i nie może odpalić.
Pózniej dzwonił jeszcze że dorwał jakegoś(wiejskiego) mechanika i odkręcali tam gdzie jest klapa spiętrzająca i coś pompowali auto na chwile zapaliło.

Mówie do niego niech podziękuję mechanikowi i niech nic nie ruszają(nie chce nawet mysleć co on tam mógł zepsuć).

Dziś podładowałem aku i otpaliłem auto chodził minutę strasznie falowały obroty i nie wkręcał się na obroty o jezdzie nie było mowy.
Gdy odpalałem ponownie po sekundzie gasł ,gdy stacyjką przekręcałem 4 razy żeby pompa paliwo dała odpalał na 5 sekund.
Powiem że pompa dziwnie chodziła nic tam nie zgrzytało nic nie pukało nie była tez tak głosna jak u kolegi chodziła jak by miała pod górkę jak by miała cięzko.

Osobiscie podejrzewam filtr paliwa jest juz kupiony i jutro pojutrze będzie wymieniany akumujator też jest kupiony nowy.
Tylko dziwi mie że to może być filtr paliwa skoro był wymieniany pół roku temu jakieś 10 tyś km.

Proszę o pomoc w tej sprawie co to może być od czego zacząć co sprawdzić i jak, żeby czegoś nie zepsuć.
Bardzo proszę o pomoć bo auto marnuję się w garażu.
Może to silniczek krokowy???
I proszę nie odsyłajcie mnie (bo to już było użyj szukaczki) bo naprawdę nie mam czasu(praca,Praca i jescze raz praca)
Z góry dziękuję za POMOC i pozdrawiam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2005 23:12:40 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Alternator sprawny ? Akumulator sprawny ?
Zacznij od podstaw bo widze ze masz zaniedbaną elektrykę, tutaj zaczeły się problemy i napraw jedno aby nie popsuć innego.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2