Kartezjusz napisał(a):
MaXi napisał(a):
Witam wszystkich.
Witam
Niezbyt dokładnie się wyraziłeś. Jeśli masz lub kupiłeś zamek centralny pneumatyczny (pompa + siłowniki z wyłącznikami+instalacja pneumatyczna) to do tego nie potrzeba Ci żadnego modułu do zamków centralnych pneumatycznych. Taka potrzeba istanieje gdy chce się podłączyć alarm który nie posiada przedłużonego impulsu zamykania wymaganego w niektórych zamkach pneumatycznych. Może pomoże ci coś ten schemat:
http://www.pka.republika.pl/lock.htm . Jeśli nie napisz coś więcej o Twoim problemie i dokładniej.
Tomek
Napisze wiec dokladnie co i jak: zaczelo sie od tego ze pisalem maila do fachowca (niby) od alarmow itd. mowie mu ze mam audiorke 80 rok 91 i potrzebuje do niej cos co bedzie zamykalo i otwieralo zamek centralny, on na to ze oprucz centralki musze miec jeszczw owy modol, wiec ja nie zastanawiajac sie dluzej (i tu zrobilem blad) zamowilem komplet.
Otzrymalem: Radiowy system sterowania zamka centralnego niskopradowy o nazwie MINISTER i modol o nazwie TOP-27.
Schematy do ich podlaczenia mozna znalezc z wyszukiwarki goolne wpisujac alarmy abo zamki centralne cos takiego juz nie pamietam.
I ja nie moge skapowac o co biego w tych schematach. Centralka spox dal bym rade ale ten modol to nie wiem jak podlaczyc np dwa kable sa tak opisane: pierwszy rozowy: polaczyc do +12V lub masy w zaleznosci od tego co ma sie pojawiac na wyjsciu do zamykania, nastepny to to samo tylko do otwierania, oprucz tego nastepny podlaczyc do -12V a kolejnyznow do +12V ale w zaleznosci od czegos tam....
to jest tak zamieszane ze nie moge tego przectawic w relatywny sposob :-?
dzieki za zainteresowanie i pozdrowka