.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.maja.2025 09:11:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [audio] Korzysta ktos z radia z bluetooth-em?
PostNapisane: 18.paź.2008 22:07:49 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
Haj. Zaczyna mnie strasznie denerwować podłączanie kabelka albo szukanie po schowkach słuchawek (kilka sie nazbieralo:P). A i do nowego autka potrzeba nowego radyjka ;-)

Ciekaw jestem bardzo, czy ktoś z szanownych korzysta może z radyjka z wbudowanym zestawem głosnomowiącym?
np. szukając z markowych, a po taniosze: http://www.allegro.pl/item458662803_son ... ratis.html - cos takiego?

http://www.allegro.pl/item459161774_cla ... ition.html - albo taki?
(nie dyskutujemy o tym, ze nie maja bursztynowoczerowonych wyświetlaczy ;-) )

jak toto moze sie sprawować? przyjmujemy założenie, że 1/3 "dnia roboczego" (powiedzmy godzina-dwie dziennie) spędzam w samochodzie, sporo w tym czasie rozmawiając..

Tytuł:
PostNapisane: 18.paź.2008 22:11:59 
Użytkownik

widziałem to to w użyciu nie wiem w jakim radiu bo stałem dalej ale każdy w okolicy mógł usłyszeć co kumpel będzie mieć na obiad co ma kupić po drodze i czemu tak późno będzie w domu.
Jakość dźwięku była bardzo dobra a że to było ze 3 lata temu to teraz może być tylko lepiej

Tytuł:
PostNapisane: 18.paź.2008 22:25:29 
Klubowicz

nieeeno, wiadomo, że jak gadam z zoną co też będziemy wyczyniać jak młode pójdzie spać, to biorę słuchawkę do łapy ;-)
najbardziej własnie interesuje mnie czy jakość dźwięku w porownaniu z "zewnętrznymi" zestawami BT/albo na kabelku movno odbiega. Atutem jest tu dla mnei cena, która jest podobna do prawdziwego zestawy HF (noo, może takiego z wyświetlaczem i klawą..), ale mam w tej cenie radyjko jednak ..

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2008 02:53:40 
Użytkownik

mimo wszystko słuchawka BT jest lepszym rozwiązaniem - czasem się zdarza potrzeba wyjścia z auta w trakcie rozmowy :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2008 18:34:51 
Klubowicz

słuchawka z BT jest dla mnie najsyfniejszym możliwym rozwiązaniem ;-)
Ładowanie, szukanie po aucie, "wpinanie" w ucho (do tego jestem okularnikiem, malo rzeczy tak wk*wia jak coś "przesuwającego" okulary). Pomijm juz kwestie tego, jak strasznie głupio wygląda czlowiek ze słuchawką na uchu poza samochodem ;-) ("że niby mam kontakt z bazą?" :D)

A w zamierzchłych czasach motoroli korzystałem w B2-ce najpierw z zestawu jakiegos firowego za mały majatek, później z samoróby - i odpowiadało mi to całkiem-całkiem.

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2008 18:54:16 
Użytkownik

zatem zostaje ci radio z BT najlepiej takie które obsługuje też striming (?) dźwięku i będziesz mógł z telefonu na radiu muzykę odtwarzać

I dobrze by było aby zaglądało w książkę telefonu

Tytuł: Re: [audio] Korzysta ktos z radia z bluetooth-em?
PostNapisane: 27.sie.2013 23:33:41 
Klubowicz

Po latach:
Już nie do audi, ale do 2 kolejnych aut kupiłam KD-X50BT JVC - mega tanie, mega fajne (brak CD i w ogóle mechanizmów, gra muzę z USB (są teraz takie tycie pendraki niewystające z gniazda!) i ma BT. Mikrofony na kablu w pozycji optymalnej - ładnie gra i ładnie słychać rozmowę z komórki, obsługują też streamingi z androida i ajfona :)

Strefa czasowa: UTC + 1