BRC Just heavy, o której mówi Kefir

będzie chodzić, ale jak zostanie założone przez kogoś kto już montował to do takiego silnika. Jest ponoć jeden taki człowiek w Wałbrzychu. Jest on w stanie to ściągnąc i zamonotwać. Tą instalke ciężko sprowadzić wogóle do Polski bo producent wycofał się z jej produkcji (nie była zbyt dobra, sprawiała same problemy jak była źle zestrojona). Długo szukałem gazownika, który zagazuje mi moje MC i zrobi to profesjonalnie. Udało się wspólnie znaleźć gościa godnego polecenia i instalke która DZIAŁA. jest to instalacja BIGASu, czwartej generacji, sterowana sygnałem z TPSu i sonda lamda. Działa bez żadnych problemów, silnik pracuje równo i tak samo jak na benzynie. Pali tyle samo gazu co benzyny, tj. 15l/100. Po mapowaniu, które bede robił jutro pewnie bedzie jeszcze lepiej chodzić na gazie co powinno się objawić trochę większym spalaniem, ale też i efektywniejszą pracą silnika

Ogólnie jeżeli miałbym polecić jakąś instalke do 2,1 T na K-Jetronic to tylko tą. oczywiście jeżeli chcesz zachować parametry silnika, albo ciut je polepszyć. Jeżeli zależy Ci na tańszej instalacji to II generecja też będzie chodzić, ale jeżeli zostanie zamontowana fachowo i na dobrych podzespołach. Mój gazownik proponował mi też takie rozwiązanie jako tańsze i działające tak, że dało by się tym normalnie jeździć, aleja chciałem mieć święty spokój i dlatego zdecydowałem się na droższe rozwiązanie. Ma klienta z Audi 200 z tym silnikkiem co mamy (MC) i lata na II generacji. Nie pościgasz się tym napewno, ale będziesz jeździł oszczędnie z małą obawą wystrzału, kóry może narobić trochę zamieszania w Twoim portfelu. Dodatkowo częściej trzeba dbać o instalacje wysokiego napięcia, musi być w 100 % sprawna... bo jak nie toooo BUUM. Przy wtrysku już tego nie ma. Osobne dysze wtryskiwaczy i komputer dbają o to aby gazik był na swoim miejscu i spalał się tam gdzie trzeba
Firma, w której montowałem instalke to: Enegry Gaz Polska -
www.egp.pl - z czystym sumieniem POLECAM!!