sid napisał(a):
zaczęło się banalnie, po prostu podczas przyspieszania zaczął przerywać. 2 testy na różnych kompach i żadnych komunikatów o błędach. wszystkie paremetry w normie: przepływomierz 900 gram, ciśnienie w komorze do 200 atm, recyrkulacja ok, wtryski ok, N75 się nie zawiesza. przyspieszenie, moc w normie, brak falowania wolnych obrotów. przeczytałem wszystkie wątki o szarpaniu, przerywaniu ale na nic takiego jak u mnie nie natrafiłem. mechanik-elektronik powiedział mi, że w przepływomierzach pierburga zdarza się taka wada, że wyłącza sie na 0,5 sekundy i to powoduje przerywanie silnika - szwankije elektronika zalana silikonem i tego błedu komputer nie wykaże. w czwartek być może będę miał nową przepływkę pożyczoną do sprawdzenia czy to właśnie to. naprawdę już sam nie wiem co może być. może ktoś miał podobnie tajemiczą awarię?????
i jeszcze jedno pytanie, jak dostać się do głośników w tylnych drzwiach, podważam dekle ale nic to nie daje, czy trzeba zdemontować całą tapicerkę??
co do przerywania......
a filtr paliwa ....

moze jakas nieszczelnosc w ukladznie paliwowym, skad wiesz ze wtryski OK ..... jak sprawdzales.... ???
odpioles czujnik predkosci w skrzyni biegow........
Edit: mialem podobne objawy ..... wymiana wtryskow na nowe pomogla ......
co do glosnikow ..... nie podwazaj bo polamiesz .... trzeba zdjac tapicerke........