.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 21:59:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: B4 tdi 1Z przerywa, wszystko sprawdzone i nadal szwankuje
PostNapisane: 17.sty.2006 17:03:10 
Użytkownik

zaczęło się banalnie, po prostu podczas przyspieszania zaczął przerywać. 2 testy na różnych kompach i żadnych komunikatów o błędach. wszystkie paremetry w normie: przepływomierz 900 gram, ciśnienie w komorze do 200 atm, recyrkulacja ok, wtryski ok, N75 się nie zawiesza. przyspieszenie, moc w normie, brak falowania wolnych obrotów. przeczytałem wszystkie wątki o szarpaniu, przerywaniu ale na nic takiego jak u mnie nie natrafiłem. mechanik-elektronik powiedział mi, że w przepływomierzach pierburga zdarza się taka wada, że wyłącza sie na 0,5 sekundy i to powoduje przerywanie silnika - szwankije elektronika zalana silikonem i tego błedu komputer nie wykaże. w czwartek być może będę miał nową przepływkę pożyczoną do sprawdzenia czy to właśnie to. naprawdę już sam nie wiem co może być. może ktoś miał podobnie tajemiczą awarię?????

i jeszcze jedno pytanie, jak dostać się do głośników w tylnych drzwiach, podważam dekle ale nic to nie daje, czy trzeba zdemontować całą tapicerkę??

Tytuł: Re: B4 tdi 1Z przerywa, wszystko sprawdzone i nadal szwanku
PostNapisane: 17.sty.2006 17:36:44 
Użytkownik

Auto: Renata
sid napisał(a):
zaczęło się banalnie, po prostu podczas przyspieszania zaczął przerywać. 2 testy na różnych kompach i żadnych komunikatów o błędach. wszystkie paremetry w normie: przepływomierz 900 gram, ciśnienie w komorze do 200 atm, recyrkulacja ok, wtryski ok, N75 się nie zawiesza. przyspieszenie, moc w normie, brak falowania wolnych obrotów. przeczytałem wszystkie wątki o szarpaniu, przerywaniu ale na nic takiego jak u mnie nie natrafiłem. mechanik-elektronik powiedział mi, że w przepływomierzach pierburga zdarza się taka wada, że wyłącza sie na 0,5 sekundy i to powoduje przerywanie silnika - szwankije elektronika zalana silikonem i tego błedu komputer nie wykaże. w czwartek być może będę miał nową przepływkę pożyczoną do sprawdzenia czy to właśnie to. naprawdę już sam nie wiem co może być. może ktoś miał podobnie tajemiczą awarię?????

i jeszcze jedno pytanie, jak dostać się do głośników w tylnych drzwiach, podważam dekle ale nic to nie daje, czy trzeba zdemontować całą tapicerkę??

co do przerywania......
a filtr paliwa .... ;-) moze jakas nieszczelnosc w ukladznie paliwowym, skad wiesz ze wtryski OK ..... jak sprawdzales.... ???
odpioles czujnik predkosci w skrzyni biegow........
Edit: mialem podobne objawy ..... wymiana wtryskow na nowe pomogla ......

co do glosnikow ..... nie podwazaj bo polamiesz .... trzeba zdjac tapicerke........

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2006 18:35:30 
Użytkownik

filtry wymienione wszystkie, od czasu do czasu przeleci bąbelek powietrza z filtra do pompy ale sporadycznie, z tym czujnikiem nie robiłem nic, napisz cos więcej co to da, odpięcie tego czujnika, a wtryski mechanik sprawdził, jak to nie powiedział, w każdym razie mają być ok, według komputera dawka paliwa jest na wszystkich równa, ciśnienie ok, nie dymi, więc raczej teoria o wtryskach odpada........... juz nie mam siił

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2006 18:39:45 
Użytkownik

sid napisał(a):
filtry wymienione wszystkie, od czasu do czasu przeleci bąbelek powietrza z filtra do pompy ale sporadycznie, z tym czujnikiem nie robiłem nic, napisz cos więcej co to da, odpięcie tego czujnika, a wtryski mechanik sprawdził, jak to nie powiedział, w każdym razie mają być ok, według komputera dawka paliwa jest na wszystkich równa, ciśnienie ok, nie dymi, więc raczej teoria o wtryskach odpada........... juz nie mam siił

tu masz cala litaniena temat szarpanie
-> http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 20&start=0
to jak sprawdzales wtryski to jakie mialy cisnienie przedwtrysku ......... teoria nie musi sie pokrywac z praktyka .......... ;-)
aaa sprawdz wiazke kabli od silnika ..... moze gdzies przerywa.....

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2006 19:28:51 
Użytkownik

tamten wątek znam na pamięć, nie napisałeś mi jednak co da odpęcie czujnika prędkości od skrzyni biegów, jakie to ma znaczenie i co z tego wynika i możesz napisać coś więcej o tej wiązce kabli gdzie się znajduje i mniej więcej w jaki sposób się do nie dostać.
jeszcze jedna rzecz, która mi się przypomniała: kilka dni temu kupiłem używany przepływomierz z auta świrzo po wypadku i na pewno był sprawny bo znam to auto. założyłem go do swojego i około 2 dni silnik wcale nie przerywał. czy jest możliwe aby w jakiś dziwny spsób przepływomierze mogły ulec uszkodzeniu po podłączeniu???

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2006 19:34:18 
Użytkownik

sid napisał(a):
tamten wątek znam na pamięć, nie napisałeś mi jednak co da odpęcie czujnika prędkości od skrzyni biegów, jakie to ma znaczenie i co z tego wynika i możesz napisać coś więcej o tej wiązce kabli gdzie się znajduje i mniej więcej w jaki sposób się do nie dostać.

kiepska masz pamiec :P
przeczytaj jeszcze raz ...... :peace:
mala podpowiedz ..... na pierwszej stronie .... ;-)
P.S ludzie czytajcie dokladnie ..... naprawde jest wszystko napisane ......... podaje wam sie jak na tacy .........

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1