.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 16:39:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: co ma świecić na desce rozdzielczej
PostNapisane: 07.mar.2006 13:35:45 
Użytkownik

witam wszytkich.mam kilka pytań dotyczących deski rozdzielczej w audi b4 1.9tdi a mianowicie:
1) podczas gdy przekręcam kluczyk i czekam az sie zagrzeją świece świecą sie różne kontrolki - mam pytanie czy któraś z nich ma zgasnąć abym mógł bezpiecznie zapalić samochód?Jeździłem innymi samochodami i każdy z nich miał kontrolke świec żarowych a w b4 tego nie ma...
2) jak zapale samochód to kontrolka oleju niekiedy świeci się przez pare sekund a niekiedy odrazu gaśnie z innymi kontrolkami.Jeśli chodzi o poziom oleju to jest wszytko w porządku a dzieje sie to na równym podłożu...
3) niekiedy jak wychodze z samochodu lub gdy wyciągne kluczyk ze stacyjki to słysze krótki dźwiek taki sam jak ten gdy sie nie wyłączy świateł tylko trwający z pół sekundy - co może to powodować?

Tytuł: Re: co ma świecić na desce rozdzielczej
PostNapisane: 07.mar.2006 13:44:41 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
3.) radio

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2006 15:02:58 
Użytkownik

nie mam radia :P ale powarznie pytam bo nie wiem czy coś sie psuje czy nie a lepiej zapobiegać niż naprawiać...

Tytuł: Re: co ma świecić na desce rozdzielczej
PostNapisane: 07.mar.2006 15:27:46 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
hudy napisał(a):
witam wszytkich.mam kilka pytań dotyczących deski rozdzielczej w audi b4 1.9tdi a mianowicie:
1) podczas gdy przekręcam kluczyk i czekam az sie zagrzeją świece świecą sie różne kontrolki - mam pytanie czy któraś z nich ma zgasnąć abym mógł bezpiecznie zapalić samochód?Jeździłem innymi samochodami i każdy z nich miał kontrolke świec żarowych a w b4 tego nie ma...

Jest kontrolka świec żarowych i uruchamia się gdy zachodzi potrzeba, czyli jesli ECU uzna ze na zewnatrz jest zbyt zimno. Dodatkowo przed uruchomienim silnika musi swiecic sie kontrolka plynu chlodniczego, ABS`u,oleju,PP (jesli jest),check engine. Po uruchomieniu silnika wszystko musi zgasnąć , olej moze po chwili, ABS po chwili, reszta powinna w miare szybko. Zadna nie ma prawa swiecic sie po uruchomieniu silnika. Jelsi swieci sie jakas czerwona nie wilno kontynuowc jazdy , jesli zolta - mozna ale ostroznie.

hudy napisał(a):
2) jak zapale samochód to kontrolka oleju niekiedy świeci się przez pare sekund a niekiedy odrazu gaśnie z innymi kontrolkami.Jeśli chodzi o poziom oleju to jest wszytko w porządku a dzieje sie to na równym podłożu...

Niczym sie nie martw , jest ok.

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2006 17:30:20 
Użytkownik

dzieki wielkie za konkretną odpowiedź.Czyli z tego co piszesz wynika że wszytko jest ok co mnie bardzo cieszy :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1