.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 14:57:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 1994r] Szyberdach - Prosze o pomoc!
PostNapisane: 08.maja.2006 08:49:24 
Użytkownik

mam problem ostatnio nie chcial zamknac mi sie szyberdach...awiec odkrecilem ta klapke i zauwazylem ze te kolka zebate sie ze zoba zakleszczyly. probujac zlikwidowac usterke sciagnelem to czerwone duze kolko z zabkami i teraz nie wiem jak je zalozyc w jakiej pozycji zeby siue dobrze wciskaly te styczniki ktore tm sie znajduja meczylem sie z tym kupe czasu i albo dziala tylko otwieranie w gore a jak sie wsuwa w dach to nie dokonca czy ktos wie jak to czerwone kolko powinno byc ustawiojne prosze o pomoc! narazie uzywam dachu bez tego kolka ale ciezko jest trafic w idealna pozycje zamkniecia bo sie nie zatrzymuje tylko odrazu przechodzi w 2 tryb otwierania z gory dzieki za jakies sugestie

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2006 13:55:39 
Użytkownik

Auto: Szukam C5 ACK
Hmm! :?:
Cieżka sprawa z szyberkiem, niby opisałeś dokładnie ale cieżko sie połapać, rozbierałem ostatnio szyber, leży inny używany w piwnicy, mam teraz elektryczny. W poprzednim aucie był na korbkę, a Ciebie chyba takiego interesuje naprawa? Przydałyby sie jakieś fotostory poglądowe...co dokładnie nawaliło, może by mi sie udało pomóc! Jeśli chodzi o fachowców szybera to jest ich mało, a jeśli już to za pierdołkę biorą jak za zboże! Sam doświadczyłem przy wymianie uszczelki, która okazała sie banałem! Uszczelkę załatwiłem wraz z używanym dachem za 150 zeta, a robota praktycznie w pół godziny 100 zeta :zly: ! Pozdro ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2006 21:22:22 
Użytkownik

moj szyber jest elektryczny i fotostory nie moge dolaczyc bo nie mam cyfrowki... chyba bede musial sie z tym sam pomeczyc az wkncu bedzie dzialal tak jak powinien :)

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2006 21:35:55 
Klubowicz

U mnie też coś nie bardzo zamyka się za wcześnie i trzeba ręcznie celowować :/ już się męczyłem z tym kółkiem raz było dobrze ale z kolei nie otwierał się do końca. Ciężki temat z tym.

wrzucam foto

SZYBER

cała zabawa jest z tym czerownym kółkiem.po zwolnieniu szybru tym bolcem można kręcić kółkiem, tam w tych kostkach białej i niebieskiej są przełączniki które mają za zadanie odcięcie prąda. Jak ktoś ma na to sprawdzoną metodę jak to ustawić niech pisze bo tak pozostaje zabawa w kręcenie prawo,lewo

Audi B4 2.6 ABC LPG ...
Audi B3 1.8 LPG...
Audi B3 1.6 LPG...
Alfa 156 2.4 JTD...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1