leszg napisał(a):
a jama takie inne pytanie, czy po podłączeniu przyczepki i przepaleniu się w niej kierunkowskazu powinno mi się zapalić kontrolka w liczniku, bo słyszałem że jest coś takiego "kotrolka niedziających kierunkowskazów przy przyczepce" słyszeliście coś takiego.

W samochodzie Opel Astra, jest taka dodatkowa kontrolka od migaczy ciagnietej przyczepy. Zaswieca sie gdy zarowka kierunkowskazu przepali sie w przyczepce. W Audi 80 B4 nie ma takiej kontrolki, ale jest kontrolka przepalonych migaczy, tylko nie we wszystkich modelach to jest. Wyglada ona mniej wiecej tak
<1> obsluguje ona zarowki migaczy w aucie, ale nie wiadomo czy w przyczepie tez. To musialby sie wypowiedziec ktos kto ma przyczepke i Audi.
WOZIK ja mam akurat jedna strone o tej kontrolce z instrukcji obslugi Audi 80 B4. Jest tam o niej opisane, trzeba tylko przetlumaczyc. To jest jakas dodatkowa strona z instrukcji dla Audi 80 B4 TDI, bo ja mam wszystkie strony w swojej oryginalnej instrukcji obslugi. Jak co to moge zeskanowac i wyslac komus na maila, ale dopiero jutro w niedziele. Kto jest zainteresowany zeby sobie przetlumaczyc z niemieckiego aby rozwaic wszelkie watpliwosci

Oto cytat i dalej jest opis tej kontrolki.
"Zur besserem Uberwachung des 66kW Turbodiesel Motors wurden beim audi 80 TDI die kontrolleuchten um die Moto-elektronik-Kontrolleuchte erweitert. "