.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 13:32:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 06:43:53 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Mozna dolozyc taki komputer pokladowy do tego licznika co masz z obrotomierzem. Potrzebne bedzie sam modul komputera pokladowego i do tego manetka sterujaca. Tu jest jak podlaczyc do istniejacego licznika z MC modul BC :)

http://www.4ringe.de/bordc.htm

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 08:50:59 
Użytkownik

a jama takie inne pytanie, czy po podłączeniu przyczepki i przepaleniu się w niej kierunkowskazu powinno mi się zapalić kontrolka w liczniku, bo słyszałem że jest coś takiego "kotrolka niedziających kierunkowskazów przy przyczepce" słyszeliście coś takiego. :|

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 16:28:54 
Użytkownik

A czy ktoś z posiadaczy B4 TDI mógłby wreszcie jasno powiedzieć jak jest z tą kontrolką w takich autach? Oczywiście chodzi o żółtą z ikoną silnika.

Ja mam niestety instrukcję po francusku i tłumacząc pojedyncze słowa doszedłem do tego, że powinna się palić po przekręceniu kluczyka i gasnąć po włączeniu silnika.

Czy ktoś ma instrukcję w jakimś bardziej ludzkim języku?

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 21:04:08 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
leszg napisał(a):
a jama takie inne pytanie, czy po podłączeniu przyczepki i przepaleniu się w niej kierunkowskazu powinno mi się zapalić kontrolka w liczniku, bo słyszałem że jest coś takiego "kotrolka niedziających kierunkowskazów przy przyczepce" słyszeliście coś takiego. :|

W samochodzie Opel Astra, jest taka dodatkowa kontrolka od migaczy ciagnietej przyczepy. Zaswieca sie gdy zarowka kierunkowskazu przepali sie w przyczepce. W Audi 80 B4 nie ma takiej kontrolki, ale jest kontrolka przepalonych migaczy, tylko nie we wszystkich modelach to jest. Wyglada ona mniej wiecej tak <1> obsluguje ona zarowki migaczy w aucie, ale nie wiadomo czy w przyczepie tez. To musialby sie wypowiedziec ktos kto ma przyczepke i Audi. :)

WOZIK ja mam akurat jedna strone o tej kontrolce z instrukcji obslugi Audi 80 B4. Jest tam o niej opisane, trzeba tylko przetlumaczyc. To jest jakas dodatkowa strona z instrukcji dla Audi 80 B4 TDI, bo ja mam wszystkie strony w swojej oryginalnej instrukcji obslugi. Jak co to moge zeskanowac i wyslac komus na maila, ale dopiero jutro w niedziele. Kto jest zainteresowany zeby sobie przetlumaczyc z niemieckiego aby rozwaic wszelkie watpliwosci :P ;) Oto cytat i dalej jest opis tej kontrolki.

"Zur besserem Uberwachung des 66kW Turbodiesel Motors wurden beim audi 80 TDI die kontrolleuchten um die Moto-elektronik-Kontrolleuchte erweitert. "

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2005 22:36:52 
Klubowicz

ta zielona jest od kierunkowskazow przyczepy ale czy ona swieci sie jak przepali sie kierunkowskaz w przyczepce czy tylko jak wrzucasz kierunkowskaz to niestety nie wiem bo nie mam haka u siebie :diabel:
Obrazek

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2005 18:52:41 
Użytkownik

Rozebrałem przed chwilą licznik, żarówkę od CHECK-a mam sprawną.

Gdzie szukać przyczyny jej nieświecenia?

I na ile jest ona ważna? Powinienem się interesować tematem?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1