Rogal napisał(a):
baskecior napisał(a):
Miałem coś Ci odpisac , ale sie powstrzymałem ... ponieważ ta dyskusja jest poniżej mojego poziomu.
Jak chcesz pogadać, odbiegajac od tematu to odpal GG i pogadamy sobei na boku, bo robi się tu niezły burdel, bo jeden Pan ma kłopoty z rozszyfrowaniem tego , co drugi pisze ...
pozdrawiam serdecznie
PS. z moich uwag skorzystało juz paredziesiat osób i to nie na jednym forum, dziękowało mi za to osobiscie lub mailowo wiec nie mów głupot, ze komuś źle doradzam.
Basket nikt inny jak Ty mi uwłaczasz twierdząc co chwila, że dyskusja nie jest na Twoim poziomie. Więc pozwól, że nie będe Cie męczył na GG skoro masz się czuć zniesmaczony. Ja piszę jak najbardziej na temat i nie mam problemów ze zrozumieniem tekstu pisanego. Przecież wyraźnie napisałeś, że seryjny 1Z na wtryskach od AFN/ASV będzie dymił i głośno chodził więc nie wiem co w tym niezrozumiałego, przymajmniej dla mnie nic
Chciałbym żebyś mi jeszcze odpowiedział na jedno pytanie. Bo wkładacie u siebie wtryski bez regulacji nastawów pracy silnika. Czy jak zakładasz koła zimowe które leżą cały sezon letni na zimę to sprawdzasz w nich ciśnienie i ewentualnie dopompowujesz czy jeździsz na takim jakie jest - np. w sytuacji gdy jest za małe (ciśnienie)

Bo to dokładnie tak jest jak ktoś zmienia najważniejszą rzecz w silniku wysokoprężnym (wtryski) i nie koryguje nastawów
Chciałbym żebyś mi na te pytanko odpowiedział...
1) Nie traktuj mnie jako seryjnego podmieniacza wtrysków , lecz bardziej jako amatora, który testuje sobie w wolnych chwilach to i owo, m in podmiany wtrysków. To ze robilismy testy w kilku autkach i wyszlo jak wyszlo to inna sprawa.
2) Nikt inny tak jak ty nie odpowiada bezposrednio na pytanie , przy okazji dokladajac elementy niemerytoryki populistyczno-podwórkowej celujacej w dobra adwersarza, czyli mnie. Zignorowałeś zaproszenie na GG, bo wolisz uprawiac potyczki słowne - ok.
3) Co do zimówek odpowiadając wprost na twoje pytanie - musisz zapytac o to mojego wulkanizatora, ale oczywiscie sprawdza wszystko i zmienia nawet wentyle profilaktycznie z tego co pamietam, dodatkowo smarując pastą ranty felg ...
4) Co do podmian wtrysków to rzeczywiscie nie korygowaliśmy dawek, i w takich przypadkach chodziło toto jak traktor. Tylko u mnie dawka jest na tyle wysoka ze dzialalo jak nalezy zwijajac asfalt adekwatnie do wychylenia buciorów.
Niemniej wracajac do sedna sprawy ktos tutaj zapytal czy sama zmiana wtrysków coś da, nie zapytal na poczatku czy musi dokonac korekty a Ty o ile pamietam nie napisales ze trzeba zmodzić ECU ...