.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 09:31:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie che jechać na benzynie
PostNapisane: 20.lut.2005 13:45:03 
Użytkownik

Jak w tytule.

Jak odpalę na zimno, auto ma następujące objawy:
- trzęsie się jakby nie pracowało na wszystkich cylindrach
- nie ma mocy przy przyspieszaniu
- przerywa podczas przyspieszania
- pali koszmarne ilości paliwa i ewidentnie czuć, żę jest ono niedopalone
- na ciepłym silniku jest lepiej, ale nie tak jak powinno być

Na gazie autko śmiga jak najbardziej ok.

Filtry są ok. Świece też - zresztą IMO układ zapłonowy odpada, bo w pierwszej kolejności na gazie autko by zaprotestowało.
Na gazie mam zrobione 20 kkm. Odpalam zawsze na beznynie i pierwsze kilka km na benzynie jechałem. Podobno nie mam sondy lambda - ktoś ją wywalił jeszcze w niemczech, ale jak przywiozłem auto to było ok, na benzynie śmigał ok. Po założeniu gazu dłuższy czas też dopiero potem stopniowo sie pogarszało.

Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2005 13:48:54 
Klubowicz

sprawdź jeszce przewody czy nie mają przebicia, to tez może mieć wpływ ja u siebie miałem podobnie tylko że nawet na gazie już nie chodził poprawnie .

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2005 16:12:55 
Użytkownik

Auto: V8
krokowy :512:
pozdr

punk's not death
byly rozne audi qutro i nie qutro ale bylo:
treseraudi super200 2.2turbo 20v quattro avant i to bylo audi...
MONTAŻ LPG MECHANIKA 602244068

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2005 10:02:55 
Użytkownik

Ja miałem tak po założeniu gazu dokładnie to samo okazało sie ze spece od gazu nie założyli jakiegoś przekaznika który miał resetować kompa sterującego wtryskami i całą resztą i komp łapał błędy. Po wizycie u znajomego elektryka i załozeniu przekaznika ideał. Odłącz akumulator na jakies 15 minut tak by komp się zresetował, odpal autko na benzynie i poczekaj az sie nagrzeje i włączy się wentylator poczekaj az sie wyłączy zgas i odpal ponownie nie przełaczaj na gaz zrób troche kilometrów na benzynce i zobacz jak bedzie sie zachowywał jak bedzie ok pojezdzij na gazie jezeli objawy powrocą to komp łapie błedy i tzreba bedzie pokombinowac a sonde polecam zalozyc. Napisz jaką masz instalacje czy jest z kompem bo wtedy sonda jest potrzebna.
Inna przyczyna moze byc uszkodzenie silniczka krokowego odłacz przewód od nieg i zobacz jak autko bedzie sie zachowywac powinna miec troche wyzsze obroty na biegu jałowym gdzie s ok1100-1300 obr roznie z tym bywa. Na gazie tez wystepija te objawy czy tylko na benzynie. Daj znac co wyszlo z tego.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2005 20:05:27 
Użytkownik

BlackSpider napisał(a):
Ja miałem tak po założeniu gazu dokładnie to samo okazało sie ze spece od gazu nie założyli jakiegoś przekaznika który miał resetować kompa sterującego wtryskami i całą resztą i komp łapał błędy. Po wizycie u znajomego elektryka i załozeniu przekaznika ideał. Odłącz akumulator na jakies 15 minut tak by komp się zresetował, odpal autko na benzynie i poczekaj az sie nagrzeje i włączy się wentylator poczekaj az sie wyłączy zgas i odpal ponownie nie przełaczaj na gaz zrób troche kilometrów na benzynce i zobacz jak bedzie sie zachowywał jak bedzie ok pojezdzij na gazie jezeli objawy powrocą to komp łapie błedy i tzreba bedzie pokombinowac a sonde polecam zalozyc. Napisz jaką masz instalacje czy jest z kompem bo wtedy sonda jest potrzebna.
Inna przyczyna moze byc uszkodzenie silniczka krokowego odłacz przewód od nieg i zobacz jak autko bedzie sie zachowywac powinna miec troche wyzsze obroty na biegu jałowym gdzie s ok1100-1300 obr roznie z tym bywa. Na gazie tez wystepija te objawy czy tylko na benzynie. Daj znac co wyszlo z tego.

Objawy tylko na benzynie.
Autko mam z wtryskiem jednopktowym, instalka chyba Zavoli, czy jakos tak z jakim kompem podobno.
A taki przekaznik to duzy koszt?
A sonda do B3?
Bez tej sondy pali mi tego gazu w trasie tak z 8,5-9, wiec chyba w normie?
Dynamika na gazie w normie, na benzynie tragedia+ogromne zuzycie paliwa.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2005 20:20:17 
Użytkownik

Auto: V8
moim zdaniem to albo musi byc ta sonda
a jesli nie to uklad cisnieniowy gdzies poprostu ciagnie lewe pow ale watpie stawiam 90% na to ze musi byc sonda jedz do diagnosty niech obczai
pozdr

punk's not death
byly rozne audi qutro i nie qutro ale bylo:
treseraudi super200 2.2turbo 20v quattro avant i to bylo audi...
MONTAŻ LPG MECHANIKA 602244068

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1