BlackSpider napisał(a):
Ja miałem tak po założeniu gazu dokładnie to samo okazało sie ze spece od gazu nie założyli jakiegoś przekaznika który miał resetować kompa sterującego wtryskami i całą resztą i komp łapał błędy. Po wizycie u znajomego elektryka i załozeniu przekaznika ideał. Odłącz akumulator na jakies 15 minut tak by komp się zresetował, odpal autko na benzynie i poczekaj az sie nagrzeje i włączy się wentylator poczekaj az sie wyłączy zgas i odpal ponownie nie przełaczaj na gaz zrób troche kilometrów na benzynce i zobacz jak bedzie sie zachowywał jak bedzie ok pojezdzij na gazie jezeli objawy powrocą to komp łapie błedy i tzreba bedzie pokombinowac a sonde polecam zalozyc. Napisz jaką masz instalacje czy jest z kompem bo wtedy sonda jest potrzebna.
Inna przyczyna moze byc uszkodzenie silniczka krokowego odłacz przewód od nieg i zobacz jak autko bedzie sie zachowywac powinna miec troche wyzsze obroty na biegu jałowym gdzie s ok1100-1300 obr roznie z tym bywa. Na gazie tez wystepija te objawy czy tylko na benzynie. Daj znac co wyszlo z tego.
Objawy tylko na benzynie.
Autko mam z wtryskiem jednopktowym, instalka chyba Zavoli, czy jakos tak z jakim kompem podobno.
A taki przekaznik to duzy koszt?
A sonda do B3?
Bez tej sondy pali mi tego gazu w trasie tak z 8,5-9, wiec chyba w normie?
Dynamika na gazie w normie, na benzynie tragedia+ogromne zuzycie paliwa.