Nie wiem jaką rurkę możesz mieć na myśli. Zazwyczaj jest mniejszy korek spustowy na spodzie i większy wlew: na spodzie (wtedy wewnątrz zakońcony jest rodzajem "kominka") lub z boku.
Symbol skrzyni powinien być na nalepce z innymi danymi kodowymi (lakier, wyposażenie, itp.) - u mnie jest we wnęce koła zapasowego. Można to też sprawdzić w ETCE albo ETOS'ie, ale w tej chwili nie mam dostępu.
Jestem prawie pewien, że zrobiłeś to źle.
1) Wymieszałeś cudowny tajny żółty specyfik Audi z pospolitym dexronen
2) Umyłeś filtr, który z zasady się wymienia.
3) Napełnianie olejem wymaga zalania na max na nieruchomym (do przelewania się przez wlew), uruchomienia silnika i ciągłego wlewania. W tym czasie powinno się przejść przez wszystkie pozycje (P, R, N, D, itd.) - zatrzymując kolejno w każdej na ok. 1/2 min. Dwie minuty pracy i znowu wszystkie pozycje. Wlew cały czas otwarty i wlewać ciągle do przelewania.
W pozycji R może się trochę wylewać, więc można trzymać krócej.
Proces zaczyna się na całkiem zimnym silniku, tak żeby zakończyć operację gdy osiągnie on jakąś tam temp. - nie pamiętam, ale przyjmuje się że powyższe operacje zajmują właśnie tyle czasu ile potrzeba do jej osiągnięcia.
W stosunku do wlewania bez silnika wciągnie jakieś 1,5 do 2 l więcej - w przybliżeniu.
Zrobił bym tak:
Odkręcić miskę, zostawić na noc - niech spłynie ile się da, zmiana filtra, napełnić właściwą ilością właściwego oleju. C.d. zależnie od rezultatu.