UPDATE
WITAM ZNOWU! Wiec od mojego ostatniego posta troche czasu minelo i sporo sie zmienilo tzn wladowalem jeszcze wiecej kasy i jest jeszcze gorzej!!!
Co zrobilem:
- pojechalem do Marszalka (salon i serwis Audi) na regulacje komputerowa benzynki. uregulowal silnik pracuje ok dawka paliwa ok+ wzmocniona ale nie zalewa. Ustawilem zaplon z 34 na 17 !!!! (LPG) Uszczelnilem ta gumowa kopule po lewej stronie i ogolnie przewody powietrzne
- pojechalem do pana Muchy (serwis Boscha) sprawdzilem przepustnice i przeplywomierz choc przepustnicy nie rozbieral bo byl do niej przymocowany mikser od gazu ale poruszal dzwignia i powiedzial ze chodzi ok ale ja mam watpliwosci (o tym potem!)
- nowe swiece, sonda Lambda, przewody wysokiego napiecia, palec.
- filtr powietrza nowy (ze sportowego przeszedlem na normalny) i filtr paliwa
- sprawdzielem cisnienie (ogolnie wszedzie 12 a na dopalaczu 12,5)
- spawrdzilem czy chodza wszystkie gary - tak chodza
- przeczyscilem wtryski srodkiem "ze stacji" a potem jeszcze mechanik przeczyscil czyms tam swoim
Wyniki:
jak mowilem (albo i nie mowilem

) mam swoj odcinek na trasie od punktu A do wiaduktu i przed remontem bylo na PB 150km/h a na LPG 140km/h OBECNIE jest na PB 135km/h a na LPG 130km/h !!!!!!!!! JESTEM WKURZONY NA MAXA! CZemu jest coraz gorzej?! Dokladniej co sie dzieje:
- ogolnie samochod jest slabszy niz ten slaby przed remontem!
- na obrotach rzedu 4000 do 6000 i na LPG i na PB czuje ze jest jakies rytmiczne hamowani silnika tzn trzyma sekund i puszcza na sekunde. czuje sie to zwlaszcza na 3 biegu. Stad moje przypuszczenie ze albo przepustnica jest uszkodzona (mialem cofniecie gazu raz stad podejrzenie o przepustnice tzn urzadzenie
http://allegro.pl/item90940055_przepust ... 6_v_6.html takie jak to choc to jest od 2,6 ale o to mi chodzi) albo pompa paliwowa jest juz na wykonczeniu. Oba przypadki nie sa drogie w naprawie (pomapa na allegro 200zl +50 wymiana a przepustnica 100zl) wiec pewnie jeszcze to zrobie. Wszyscy wyzej wymienieni specjalisci Audi (bo takimi z cala pewnoscia sa) rozkladaja juz rece. Dzisiaj czytalem temat na tym forum o slabej "niuni" Audi 100 2.3 AAC i ludzie przy okazji wypowiadali sie o 80tkach 2.3 jak chodza i mialy miec 9 sek i 235 km/h. Moja sprawdzalem po remocnie V max na PB 170km/h przy 5500 obrotow wyzej nie szla co jest oczywiste. Bardzo prosze powiedzcie co jeszcze moge zrobic i co ogolnie myslicie o mojej 90tce. Nie mowcie tylko textow typu: jedz do specjalisty bo juz bylem u dwoch i troche kasy poszlo... mojej. BARDZO PROSZE rowniez posiadaczy 80tek i 90tek z silnikiem NG 2.3 o sprawdzenie osiagow na poszczegolnych biegach przy 6000 obrotow lub powiedzcie przy jakich obrotach ile ma km/h. co jeszcze opony mam 185 r14 podobno to wazne ale na wchodzenie na obroty wplywu nie ma

. Ze starych rzeczy ktore wymienilem duuuzo wczesniej a o ktorych jeszcze nie mowilem dochodza nowe szkalnki oryginalne. Dzieki z gory pozdrawiam Breacker