.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.cze.2025 06:39:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Silniczek sterujący klapy centralnej V70 - help!
PostNapisane: 23.lis.2005 07:12:43 
Użytkownik

Zrobiłem diagnostykę komp. na klime i wyskoczył błąd w klimie: silniczek sterujcy klapy centralnej v70, zablokowany lub brak napiecia (nie przelacza nawiewu na szyby i na nogi dmucha tylko przez kratki), diagnosta powiedzial że na bank jest spalony. Z tego co sie dowiedzialem mozna go kupic za jedyne 550zl tylko w seriwsie - masakra jak dla mnie, + wymiana jakies 200, czy to prawda, czy nie mozna go kupic gdzies indziej? albo naprawic ? Aha i jak sie ewentualnie do niego dobrac?
Cała sprawa dotyczy C4 A6 Avant, klimatronilk '96

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 07:44:06 
Użytkownik

Ja mam A4 i miałem ten sam problem. Okazało się jednak, że wcale nie był spalony. U inny forumowicza było to samo, więc może u Ciebie tez nie jest tak źle.

Trzeba jednak się do niego dostać, a z tym jest trochę zabawy. Jak juz się go wymontuję, to u mnie np. pomogło przeczyszczenie styków i podłączenie pod inne źródło prądu - zaczął śmigac aż miło. I tak smiga do dzisiaj.

A tak swoją drogą, za co tu 500 PLN? Mały silniczek elektryczny i ze trzy plastikowe zębatki....

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 07:51:07 
Użytkownik

hokej66 napisał(a):
Ja mam A4 i miałem ten sam problem. Okazało się jednak, że wcale nie był spalony. U inny forumowicza było to samo, więc może u Ciebie tez nie jest tak źle.

Trzeba jednak się do niego dostać, a z tym jest trochę zabawy. Jak juz się go wymontuję, to u mnie np. pomogło przeczyszczenie styków i podłączenie pod inne źródło prądu - zaczął śmigac aż miło. I tak smiga do dzisiaj.

A tak swoją drogą, za co tu 500 PLN? Mały silniczek elektryczny i ze trzy plastikowe zębatki....

Też przećwiczyłem ten problem u mojego kuzyna. Styki były zasniedziałe i tyle. Przeczyszczenie pomogło.

Pozdrawiam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 07:59:35 
Użytkownik

Troche odetchnolem, mam nadzieje ze bedzie tak jak u Ciebie, tylko jeszcze jakby jakies bardziej szczegolowe porady co do wymontowania tego silniczka :)

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 18:57:10 
Użytkownik

soeren napisał(a):
Troche odetchnolem, mam nadzieje ze bedzie tak jak u Ciebie, tylko jeszcze jakby jakies bardziej szczegolowe porady co do wymontowania tego silniczka :)

Ten silniczek jest w tunelu od strony pasażera. Żeby nie rozbierać całego kokpitu musisz wymontować schowek i wtedy najlepiej zanurkować . ;-). Masz spore szanse się tam dostać wtedy.

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 07:42:09 
Użytkownik

Dzieki wielkie w sobote sie za to biore, mam nadzieje, ze silniczek ruszy :P

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1